Головна  →  Новини  →  7 листопада 2014

На Печерську успішно пройшли ХІІ-ті «Несторівські студії»

На Печерську успішно пройшли ХІІ-ті «Несторівські студії»

07 листопада до Дня української писемності і мови та Дня пам’яті Нестора Літописця в Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику відбулася Міжнародна наукова конференція ХІІ Несторівські студії «Культура та побут Давньої Русі».

Вже минуло 12 років з того дня, коли Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник спільно з Печерською райдержадміністрацією до Днів української писемності та мови, пам’яті преподобного Нестора Літописця зініціювали та започаткували проведення наукових «Несторівських студій».

За традицією, перед початком роботи Несторівських студій, керівник району Сергій Мартинчук, генеральний директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомир Михайлина, представники громадськості, студентська молодь району здійснили покладання квітів до пам’ятника Нестора Літописця. Фотозвіт.

«Печерську райдержадміністрацію із Національним Києво-Печерським історико-культурним заповідником пов’язує багаторічна співпраця. Маємо надію, що вона на цьому не зупиниться. І впевнені, що ще багато цікавих наукових, культурно-освітніх та мистецьких проектів будуть втілені в житті та знайдуть серед печерян та киян своїх прихильників», - зазначив Сергій Мартинчук.

Конференцію відкрив доктор історичних наук Любомир Михайлина. З вітальним словом до учасників заходу виступив заступник голови Печерської РДА Анатолій Невмержицький. У Несторівських студіях також взяли участь наукові співробітники Інституту філософії імені Г.Сковороди НАН України, Інституту історії НАН України, Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, Національного заповідника «Софія Київська», Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» та інші.

Використано фотографії сайту Національного Києво-Печерського заповідника

Перейти до спискуВерсiя для друку