Головна  →  Новини  →  29 вересня 2020

Слова вшанування голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової

Слова вшанування голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової

Бабин Яр. Біль і пам'ять.

 

29 вересня 2020 року виповнюється 79 років з початку найтрагічніших сторінок Голокосту – масових страт нацистськими окупантами в урочищі Бабин Яр євреїв, ромів, українців та представників інших національностей. На сьогодні, ця дата -  уособлення людських страждань та універсальний символ трагічної події для всього людства.

Бабин Яр став братською могилою і символом Голокосту в Україні.

За два дні, 29 і 30 вересня 1941 року, на околиці Києва розстріляли 33 771 людей. Розстріли в урочищі Бабин Яр стали однією з найбільших масових акцій знищення під час Другої світової війни. Трагедія Бабиного Яру вшановується в Україні на державному рівні, адже подібні скорботні події не мають терміну давності в колективній пам’яті народу.

Бабин Яр поряд з Освенцимом став жахливим символом Голокосту на території Східної Європи й прикладом того, до чого призводять людиноненависницькі теорії.

День пам’яті жертв у Бабиному Яру в Україні щорічно вшановують молитвами та покладанням квітів до пам’ятників замордованих нацистами бранців і запаленням свічки пам’яті.

"Пам'ять про ці події важлива не тільки як нагадування і засудження злочинів нацистів, але також як повчання про небезпеку переслідування людей на основі раси, етнічного походження, релігії, політичних поглядів або сексуальної орієнтації", - йдеться в резолюції Європарламенту, яка засуджує Голокост.

 Вічна пам’ять невинно убієнним, усім жертвам трагедії у Бабиному Яру.

З повагою,

 Голова Печерської районної                                  

в місті Києві державної адміністрації                                                                Наталія КОНДРАШОВА                        

 

Перейти до спискуВерсiя для друку