Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров провів низку зустрічей з міжнародними партнерами

Опубліковано 24 вересня 2019 року о 09:53

23 вересня Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров провів зустрічі з міжнародними партнерами.

Мінцифри та Швейцарська агенція розвитку та співробітництва підписали Меморандум про співпрацю, яким, зокрема, передбачається впровадження ІІ фази Програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що буде виконуватися Фондом Східна Європа за сприяння Фонду InnovaBridgeЗ української сторони документ підписав Віце-прем’єр-міністр Михайло Федоров, зі швейцарської – Директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Ніколь Рудер, засвідчував підписання Надзвичайний та Повноважний Посол Швейцарії в Україні та Молдові Клод Шарль Вільд.

Під час зустрічі Михайло Федоров зазначив: «Цифровізація є пріоритетним напрямом розвитку України. У державному управлінні це означає повну зміну філософії спілкування між державою та владою – впровадження зручних та корисних електронних послуг та інструментів електронної демократії. Такі перетворення неможливі без підтримки міжнародних донорів. Тому ми раді продовжити співробітництво зі швейцарсько-українською Програмою EGAP і впевнені, що ця співпраця буде втілена в корисні для українського суспільства проекти».

Міністерство цифрової трансформації та Швейцарська агенція розвитку та співробітництва об’єднали зусилля для впровадження завдань другої фази Програми EGAP, що буде імплементована протягом наступних чотирьох років. Швейцарсько-українська програма EGAP покликана допомогти громадянам, включно із представниками вразливих груп, внутрішньо переміщеними особами (ВПО) та бізнесом, отримати широкий доступ до публічних послуг та активніше їх використовувати. Це сприятиме зменшенню корупції та підвищенню довіри до влади. Зокрема, програма ставить за ціль допомагати державним та місцевим органам влади надавати публічні послуги більш ефективно і прозоро завдяки розширеним можливостям та новим інструментам електронного урядування, розробленим в інклюзивний спосіб.

Крім того, Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров провів робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Швеції в Україні Тобіасом Тибергом. Також серед присутніх були перший заступник Міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб, Директор Програми U-LEAD від Sida, відділ сприяння реформам Посольства Швеції Камеран Худур, радник Віце-прем’єр-міністра – Міністра цифрової трансформації Людмила Рябчинська.

Темою зустрічі стала підтримка Швецією реформи електронного урядування в Україні. Серед переліку обговорених питань окремо акцентували увагу на: підтримці подальшого впровадження проектів «Трембіта» та «Вулик», приведення держреєстрів в належний стан, діджиталізації процесів надання послуг (як онлайн, так і офлайн – у центрах надання адмінпослуг), формуванні прозорої цінової політики в сфері надання адмінпослуг, важливості обробки зворотної реакції громадян як дієвого індикатора якості реформи адмінпослуг.

Сторони домовились про предметні консультації із низки найважливіших аспектів реформи задля поглиблення співробітництва як в електронному урядуванні, так і в питанні розвитку інфраструктури.

Джерело: КМУ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux