Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

ВАУЧЕР. Розширення можливостей для підвищення конкурентоспроможності громадян віком старше 45 років

Опубліковано 01 жовтня 2014 року о 09:04

20 березня 2013р. постановою Кабінету Міністрів України затверджено Порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб віком старше 45 років на ринку праці (зі змінами, внесеними згідно з Постановою КМ від 13 серпня 2014р. №342).

Особи віком старше 45 років, страховий стаж яких становить не менше 15 років, мають право до досягнення встановленого статтею 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" пенсійного віку на одноразове отримання ваучера для підтримання їх конкурентоспроможності шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності, підготовка на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні.

Ваучер – документ встановленого зразка, що дає особі відповідно до Закону право на перепідготовку, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у навчальних закладах чи у роботодавця.

Порядок видачі центрами зайнятості ваучерів та перелік професій, спеціальностей і напрямів підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер для підтвердження конкурентоспроможності осіб на ринку праці, затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Ваучер видається міськими, районними, міськрайонними, міськими та районними у містах центрами зайнятості. Вибір професії (спеціальності) із затвердженого переліку (наданий нижче), форми та місця навчання здійснюється особою.

Ваучер не видається: особам, які не мають професійно-технічної або вищої освіти; особам, які проходили протягом останніх п’яти роківперепідготовку за рахунок коштів Фонду державного соціального страхування України на випадок безробіття;  особам, які зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні.

Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, визначеного закономна момент прийняття рішення про його видачу(з 1 грудня 2014р. - 1280грн).Оплата ваучера здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття виходячи з його фінансових можливостей.У разі,коли вартість навчання перевищує максимальну вартість ваучера, особа або роботодавець можуть здійснити оплату різниці вартості навчання.

Навчання здійснюється професійно-технічними  та вищими навчальними закладами, установами та організаціями, які мають ліцензію на провадження діяльності з надання освітніх послуг, свідоцтво про атестацію або сертифікат про акредитацію за затвердженим Кабінетом Міністрів України переліком професій, спеціальностей та напрямів підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер, і є резидентами (перелік професій, спеціальностей та напрямків підвищення кваліфікації визначено в додатку 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2014 року № 207).

Для отримання ваучера особа подає до центру зайнятостізаяву,паспорт, трудову книжку(дублікат трудової книжки), документ про професійно-технічну або вищу освіту (дублікат такого документа) та реєстраційний номер облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконаннявідмовилися від його прийняття), з яких у присутності особи знімаються копії, що засвідчуються її підписом. У разі, якщо трудова книжка знаходиться у роботодавця, особа надає її копію, засвідчену роботодавцем.

Договір про навчання укладається між навчальним закладом та особою протягом 90 днів після видачі ваучера.

 

Отримати ваучер особи можуть в Печерському районному центрі зайнятості незалежно від місця реєстрації.

 За додатковою інформацією звертатися
до Печерського районного центру зайнятості за адресою:
 
01033, м. Київ, вул. Гайдара, 50, 3 поверх
 
або за телефонами: 277-36-46,277-36-61,277-36-41,
                                     277-36-42,277-36-43,277-36-60.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux