Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В Печерському районі «Університет третього віку» відзначив закінчення навчального року

Опубліковано 22 травня 2017 року о 17:36

 

16 травня 2017 року о 12:00 у приміщенні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району м. Києва за адресою бульвар Дружби Народів, 32-А відбулося закриття шостого (2016-2017) навчального року в «Університеті третього віку».

У 2011 році Територіальним центром було запроваджено соціально-педагогічну послугу для організації навчання людей похилого віку відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України «Про впровадження соціально-педагогічної послуги «Університет третього віку» від 25.08.2011 р. №326.

Метою «Університету третього віку» є впровадження просвітницької діяльності та сприяння подовженню активної участі людей похилого віку в житті суспільства.

Навчання в «Університеті третього віку» в 2011 році розпочиналося з 7 факультетів і протягом 6 років збільшилося до 17 факультетів (з них 5 - іноземної мови). За ці роки соціально-педагогічною послугою УТВ скористалися 1050 осіб, 58 з яких 2016-2017 навчального року.

Аналіз попиту серед мешканців Печерського району на соціально-педагогічну послугу «Університет третього віку» свідчить про зацікавленість громадян у навчанні різним мовами та науками. Наприклад, польська мова, англійська мова, релігії світу та художнє мистецтво, інформатика тощо. Які викладаються з 2014 року та будуть продовжувати викладатися у 2017-2018 навчальному році.

Печеряни, які відвідували УТВ, не тільки навчалися, але й мали насичене і цікаве життя. Для слухачів влаштовувалися піші екскурсії по місту Києву, відвідування театрів, проводилися концерти, цікаві та змістовні заняття на різні теми. 

Розширення кількості факультетів потребує налагодження ефективних зв'язків та продовження співпраці з вищими навчальними закладами м. Києва.

Навчали слухачів викладачі-волонтери вищих навчальних закладів столиці, підопічні територіального центру за механізмом «рівний-рівному», які обізнані з темою програми та мають відповідну освіту і досвід, студенти, вчителі, лікарі, представники громадських організацій, усі, хто вияв бажання та є професіоналом своєї справи.

Викладачів волонтерів Університету нагородили подяками Територіального центру.

Своїми виступами присутніх порадували: слухачі факультету музичне мистецтво під керівництвом студентів-волонтерів Київського інституту музики ім. Р.М.Глієра; музикант , учасниця гурту «Тарута» Ярина Товкайло; викладач вечірньої музичної школи ім. Стеценка Наталія Ющенко, підопічний Територіального центру, учасник ВВВ, пілот з багаторічним стажем Альошин Герман Генадійович, поетеса Шапочкіна Ольга Миколаївна.

Позитивні відгуки про роботу УТВ від слухачів свідчать про якість наданої соціально-педагогічної послуги.

Відтак, соціально-педагогічна послуга «Університет третього віку» стала невід'ємною частиною роботи Територіального центру. Сьогодні, це великий клуб для спілкування всіх, хто хоче жити повноцінним життям, не втрачає активну громадську позицію не дивлячись на поважний вік.

Джерело: Територіальний центр соціального обслуговування
(надання соціальних послуг) Печерського району м. Києва.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux