Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У столиці продовжується відключення тимчасових споруд, які незаконно споживають електроенергію

Опубліковано 01 жовтня 2014 року о 12:58

На виконання доручення Київського міського голови, з метою запобігання незаконного використання електроенергії в тимчасових спорудах, робочою групою у складі представників КП «Київблагоустрій», райдержадміністрацій, ПАТ «Київенерго», КП «Київміськсвітло» та Держенергонагляду продовжуються перевірки законності підключення тимчасових споруд до мереж електропостачання.

Зокрема, робочою групою було здійснено обстеження законності підключення тимчасових споруд до ліній електропередач на площі Перемоги, в районі станцій метрополітену «Либідська», «Олімпійська», «Палац спорту», «Видубичі» та «Дарниця» (вул. Малишка, 2-4). За результатами перевірки, усі тимчасові споруди, в яких були відсутні дозвільні документи на споживання електроенергії, відключені від електроживлення.

Крім того, КП «Київміськсвітло» демонтувало 1039 м повітряних ліній, незаконно прокладених до тимчасових споруд.

Також, під час перевірки робочою групою було виявлено повторне підключення до електромереж тимчасових споруд, які вже були від’єднанні від електроживлення біля станцій метро «Політехнічний інститут», «Житомирська», «Академмістечко», на вул. Маяковського, 26. Підприємці, нехтуючи безпекою людей, повторно підключили тимчасові споруди до ліній електропередач, ігноруючи всі норми чинного законодавства. Кабелі високої напруги розташовуються прямо над головами перехожих, створюючи реальну загрозу їхньому життю та здоров’ю. Вказані тимчасові споруди були повторно відключені від електроживлення.

Фахівці вкотре попереджають недобросовісних підприємців про кримінальну відповідальність за крадіжку електроенергії. Згідно ст. 188 Кримінального Кодексу України викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання без приладів обліку (якщо використання приладів обліку обов’язкове) або внаслідок умисного пошкодження приладів обліку чи у будь-який інший спосіб, якщо такими діями завдано значної шкоди, – карається штрафом від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років. Ті ж дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони завдали шкоду у великих розмірах, – караються позбавленням волі на строк до 3 років.

Інформуємо, що КП «Київміськсвітло» цілодобово здійснює контроль за несанкціонованим відкриттям шаф управління зовнішнього освітлення на центральному диспетчерському пункті підприємства. У разі спрацювання сигналізації про несанкціоноване відкриття дверей шафи зовнішнього освітлення, здійснюється виїзд бригади спеціалістів та правоохоронців міліція для складання протоколу.

За матеріалами офіційного інтернет-порталу КМДА


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux