У Києві посилено контроль за якістю харчових продуктів, що виробляються та перебувають в обігу у столиці
У Києві встановлено жорсткий контроль за якістю харчових продуктів, що виробляються та перебувають в обігу у столиці. Про це йшлося на розширеному засіданні Колегії виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), на якому заслухано питання: «Про епідемічну ситуацію в м. Києві, забезпечення контролю за дотриманням законодавства в сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів».
Так, за даними Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві, у столиці зросла захворюваність на гострі кишкові інфекції серед дорослих і дітей загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, зареєстровані 8 випадків захворювання на ботулізм, пов’язані з вживанням в’яленої риби.
Лише наприкінці червня зареєстровані випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію, пов’язані із вживанням харчових продуктів у закладі громадського харчування ТОВ «Суші Ленд».
Так, Департаментом промисловості та розвитку підприємництва посилені заходи контролю за дотриманням операторами ринку, які здійснюють господарську діяльність з виробництва, реалізації та зберігання харчових продуктів, вимог законодавства про безпечність та якість харчових продуктів.
Зокрема, встановлено жорсткий контроль за діяльністю комунальних підприємств – організаторів ярмарків, які несуть відповідальність за організацію та проведення ярмаркових заходів, на яких реалізуються харчові продукти.
Департаменту освіти і науки, молоді та спорту доручено посилити контроль за якісним та безпечним харчуванням дітей у загальноосвітніх, дошкільних, оздоровчих закладах.
Департаменту охорони здоров’я доручено забезпечити заклади охорони здоров’я міста достатньою кількістю швидких тестів, для своєчасної діагностики інфекційних захворювань.
Джерело: КМДА