Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Створення сучасних зелених зон для відпочинку сприятиме підвищенню привабливості центрального району столиці - Сергій Мартинчук

Опубліковано 07 лютого 2019 року о 17:59

Про це сказав сьогодні голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук під час зустрічі з народним депутатом України Ольгою Богомолець та головою громадської організації «Рада національних спільнот України» Ашотом Аванесяном щодо оновлення скверу імені Богомольця. Фотозвіт

«Меморіальний сквер за адресою вул. Богомольця, 2а висадив мій прадідусь, Президент академії наук Олександр Олександрович Богомолець зі своїми учнями. Це — дендрологічний меморіальний парк, тут висаджено чимало унікальних рослин. Протягом 8 років територія скверу була під загрозою знищення. Забудовники планували звести на території Олександрівської лікарні житловий будинок. Усі вісім років ми боролися за те, аби парк зберігся для жителів Печерська. Тепер прийшов час його оновити та подарувати нове життя! Оновити рослинність, провести систему поливу, завдяки якій все розквітне. Це буде дійсно затишне зелене місце для відпочинку киян та гостей міста», - зазначила Ольга Богомолець.

Також очільник Печерського району зазначив, що створення таких сучасних зелених зон та новітнього громадського простору для людей сприятиме не лише підвищенню привабливості центрального району столиці, а й культурному розвитку та відпочинку громадян.

Під час зустрічі були обговорені деталі та концепції сучасного облаштування скверу площею 0,4 га на вул. Академіка Богомольця, 5, реконструкція якого розпочнеться наприкінці лютого 2019 року.

«Це чудова можливість киянам та гостям столиці поновити свої знання про видатних людей, які зробили великий внесок в розвиток України», - прокоментував Сергій Мартинчук.

Зокрема була внесена пропозиція щодо втілення ідеї створення алеї видатних осіб, які внесли вагомий вклад у розвиток української держави, у вигляді пам’ятних дошок.

«Президент Національної академії наук Борис Євгенович Патон підтримав ідею спільної розбудови меморіального парку імені Богомольця разом з об'єднанням національних спільнот України. Рід Богомольців є також мультинаціональним – у ньому переплетені українські, польські, литовські, білоруські, російські, грецькі, німецькі, французькі крові. Тому для нас ідея підтримки розвитку національних спільнот, власне, тих людей, які є українцями за самовизначенням, та їх вклад у розбудову України є дуже важливими. Вважаю, що ідея створення алеї пам'яті надзвичайно цікава, актуальна та влучна», - прокоментувала Ольга Богомолець.

В оновленому сквері буде встановлена новітня система поливу, яка дасть змогу забезпечувати достатній рівень поливу всіх охоплених зелених насаджень.

Крім того, планується встановлення сцени в центрі скверу, де в майбутньому будуть проводитись різноманітні культурно-масові заходи для киян та гостей столиці 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux