Сергій Мартинчук проінспектував у Печерській гімназії перше в Україні мультипрофільне шкільне харчування
Сьогодні, 19 квітня, голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук ознайомиться з організацією та умовами надання послуг з мультипрофільного харчування на базі їдальні в гімназії «Консул» №86. Фотозвіт.
Пілотний проект «мультипрофільне харчування» - це харчування, яке здійснюється за принципом «шведського столу», що надає можливість дітям спробувати різні страви або обрати з декількох запропонованих, страву на особистий смак.
На виконання протокольного доручення заступника голови Київської міської державної адміністрації Старостенко Г.В. від 31.03.2016 №005/14, за підтримки голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука на базі їдальні гімназії «Консул» №86 у рамках пілотного проекту за бюджетні кошти, за погодженням управління освіти та інноваційного розвитку, дирекції гімназії, ініціативної групи батьків учнів 1-4 класів гімназії організовано мультипрофільне харчування.
Вартість шкільного харчування за принципом «шведський стіл» для міського бюджету не перевищує середньої ціни безкоштовного гарячого сніданку для школярів у Печерському районі – 10 грн. 51 коп.
Раціон харчування учнів гімназії складається з урахуванням сезонності та сезонних продуктів: свіжих овочів, фруктів, ягід або консервованих. При складанні щоденного раціону харчування, особлива увага звертається на активну профілактику вітамінної недостатності, зменшення надходження простих вуглеводів, збільшення частки складних вуглеводів, збільшення вживання продуктів, що містять повноцінні білки і малу кількість жирів. Їжа в їдальні завжди свіжоприготовлена, доброякісна, має привабливий вигляд і гарні смакові якості.
У їдальні гімназії «Консул» №86 оформлено постійно діючий інформаційний стенд для батьків та учнів, який містить щоденне меню з переліком страв.
Велике значення має оточення, у якому проходить прийом їжі, тому їдальня естетично оформлена в ній завжди чисто та затишно.
У гімназії «Консул» Печерського району на харчоблоку працюють професіонали, які добре знають технологію і санітарно-епідеміологічні норми.
Детальніше дивіться у сюжетах центральних ЗМІ:
Сюжет ТРК «Київ»