Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Президент привітав працівників та випускників Нацакадемії внутрішніх справ із 95-ю річницею навчального закладу

Опубліковано 01 липня 2016 року о 09:03
фото

Президент Петро Порошенко привітав працівників, випускників та студентів Національної академії внутрішніх справ із 95-ю річницею навчального закладу.

Глава держави відзначив значимість Академії, адже серед її випускників — відомі державні діячі, видатні вчені, керівники правоохоронних структур, навчальних закладів і наукових установ. Тут також готують фахівців оперативної роботи і слідства, командирів підрозділів Національної гвардії, експертів-криміналістів і навіть практичних психологів.

Президент особливо відзначив той факт, що сьогодні у Академії працюють і здобувають освіту понад 2 тисячі учасників бойових дій, котрі захищали Україну від російської агресії. «Багато з них удостоєні державних нагород і відзнак. На превеликий жаль, 38 слухачів і курсантів віддали своє життя за нашу Батьківщину. Вічна їм слава і наш низький уклін» — наголосив Петро Порошенко.

Президент привітав працівників та випускників Нацакадемії внутрішніх справ із 95-ю річницею навчального закладу

Пам’ять загиблих воїнів присутні вшанували хвилиною мовчання.

Президент висловив переконання, що молоді офіцери, збагачені героїчною спадщиною і досвідом багатьох поколінь, сумлінно й самовіддано працюватимуть у нових правоохоронних органах європейського зразка. «Лише трохи більше півроку, як в Україні розпочалося створення Національної поліції. Підсумки підбивати зарано, адже лише розпочато процес прийому на службу в поліцію нових працівників, проводиться переатестація діючих співробітників. Процес йде нелегко, викликає зрозумілий спротив, але на службі в поліції мають залишитись виключно ті, хто є професіоналами, патріотами та порядними людьми», — наголосив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що нині реформа правоохоронних органів триває, і здійснюється активна побудова їх роботи за новим зразком. У 32 містах розпочали роботу підрозділи патрульної поліції, які за короткий час встигли отримати високий рівень довіри населення, розпочато реформу дорожньої патрульної поліції, створюється єдиний універсальний підрозділ поліції особливого призначення, розпочато реформування служби дільничних інспекторів.

«Крім великих міст значна увага почала приділятися малим містам та селам. З цією метою започатковано роботу груп патрульної поліції для оперативного реагування на всі повідомлення про правопорушення», — також зазначив Президент.

«Важливо, що більшість проектів розбудови та становлення Національної поліції реалізуються за активної підтримки наших партнерів — ЄС, США, Канади, Японії та Австралії», — підкреслив він.

Глава держави зазначив, що Академія нині стає базою для підготовки нової генерації поліцейських, адже тут запроваджуються удосконалені програми підвищення кваліфікації різних категорій кадрів, готується персонал для підрозділів швидкого реагування і миротворчих місій ООН та ОБСЄ.

«Суспільство отримує від усіх правоохоронних органів синергетичний ефект в боротьбі з корупцією, іншими видами злочинності, в захисті життя, безпеки, прав і свобод громадян. Впевнений, що українські поліцейські гідно впораються зі своєю частиною цієї роботи», — резюмував Президент ще раз вітаючи присутніх зі святом.

З нагоди свята Петро Порошенко вручив високі державні нагороди.

По завершенні урочистої частини Глава держави поспілкувався із особовим складом підрозділів КОРД, «Миротворець», випускниками академії-учасниками АТО та співробітниками Спеціального миротворчого центру, які брали участь у міжнародних поліцейських місіях в різних країнах світу.

Також він оглянув зразки спеціальної техніки.

Джерело: Адміністрації Президента України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux