Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Представники Печерської РДА завітали до Національної філармонії України

Опубліковано 10 травня 2016 року о 20:43
фото

Сьогодні, 10 травня, у Національній філармонії України відбувся концерт українського дитячого хору «Щедрик» з нагоди 45-річчя з дня заснування Народного художнього колективу. Фотозвіт.

З вітальним словом до присутніх звернулася начальник управління освіти та інноваційного розвитку Печерського району Тетяна Копил, яка від імені голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука привітала та вручила Подяки педагогічному колективу Народному художньому колективу дитячого хору «Щедрик» та Сабліній Маріанні Аврамівні – хормейстеру Народного художнього колективу дитячого хору «Щедрик» за сумлінну працю, досягнення майстерності в професійній діяльності, вагомий внесок у справу навчання та виховання підростаючого покоління та з нагоди 45-річчя заснування колективу.

Дитячий хор «Щедрик» засновано в 1971 році у м. Києві видатним вітчизняним хормейстером Іраїдою Сабліною. Починаючи з 2004 року, художнім керівником та головним диригентом колективу є Заслужений діяч мистецтв України Маріанна Сабліна.

Впродовж 45 років існування «Щедрик» здобув світову славу і став «визитівкою» України у міжнародному культурному просторі.

Сьогодні хор нараховує понад 150 дітей різного віку, що займаються у відповідних вікових групах. Близько 55 кращих виконавців входить до концертного складу. У репертуарі хору «Щедрик» - музика часів Ренесансу, бароко, класична музика, обробки українських пісень та пісень народів світу, твори сучасних вітчизняних і закордонних композиторів.

«Щедрик» підкорив багато закордонніх сцен і здобув Гран-прі на всіх міжнародних конкурсах, в яких приймав участь, а саме:

-         Гран-Прі Міжнародного хорового конкурсу в Пауел-Рівер (Канада);

-         Гран-Прі Міжнародного хорового конкурсу в Де-Мойні (США);

-         Гран-Прі і Золотий диплом XXXVI Міжнародного хорового конкурсу в Мендзиздроях (Польща);

-         Золотий диплом найвищого ступеня I Міжнародного конкурсу «Музика Сакра а Рома» у Римі (Італія).

Незабутньою була участь і блискуча перемога на останньому конкурсі духовної музики «Musica Sacra a Poma», який проходив у Ватикані, і на якому «Щедрик» отримав найвищі за всю історію конкурсу оцінку.

«Щедрик» мав честь співати у спільних проектах із видатними музикантами світу, такими як: Володимир Крайнєв, Гідон Кремер, Антон Шароєв, Роман Кофман, Гія Канчелі, Іван Монігєтті, Даніель Баренбойм, Марта Аргеріх та інші.

Хор запрошують до участі в міжнародних мистецько-політичних акціях, таких, як концерт у Берлінській філармонії «Діячі мистецтв в підтримку політв’язнів  в Росії» (2013р.) В дев’яності роки, за запрошенням німецького благодійного фонду «Дітям Чорнобиля», «Щедрик» здійснив турне містами Німеччини, передаючи всі отримані від концертів кошти дітям в Національну дитячу спеціалізовану лікарню «Охмадит».

Три перших записи хору «Щедрик» зроблено фірмою «Мелодія» на вінілових платівках. Частково репертуар «Щедрика» представлено на 5 CD дисках, записаних в Україні. Німецька компанія «Deutsche Welle» здійснила випуск Різдвяного концерту «Щедрика» у Бонні. Почесне місце у дискографії хору займає твір «Три маленькі літургії» О. Мессіана, виконаний «Щедриком» разом із оркестром «Кремерата Балтіка» під керуванням Р. Кофмана, який увійшов до збірки найкращих концертів з історії «Фестивалю камерної музики Гідона Кремера».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux