Правильне та збалансоване харчування – запорука здоров’я дітей
Раціональне харчування — одна з основних умов здоров'я людини, її довголіття, плодотворної праці. Харчування повинно не лише покривати енергію, що витрачається дитиною, але й забезпечувати матеріал, необхідний для росту й розвитку всіх органів і систем організму.
У закладах загальної середньої освіти Печерського району впроваджується оновлений формат мультипрофільного харчування. Такий принцип подачі їжі формує у підростаючого покоління свідоме ставлення до здорового харчування, дає можливість обирати з кількох запропонованих страв ту, яка припала до смаку, виховує культуру харчування.
При плануванні щоденного раціону учнів особлива увага приділяється активній профілактиці вітамінної недостатності, зменшенню вмісту в їжі простих вуглеводів та збільшенню частки складних вуглеводів.
Меню складається з урахуванням сезонних продуктів. Тому до раціону учнів обов’язково входять декілька видів овочів, фруктів, м’ясні та рибні вироби, кілька видів напоїв, хлібобулочні та кисломолочні вироби, кілька видів гарнірів.
Харчові звички, що формуються у дитинстві, зберігаються і в дорослому віці. Це не завжди легко — заохотити дітей їсти здорову їжу, але якщо нам вдасться прищепити дитині звичку до здорового харчування, вона буде дотримуватися цього і в дорослому віці.