Підопічні Територіального центру відвідали Національний музей хліба
Сьогодні, 3 червня, підопічні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського районну міста Києва відвідали Народний музей хліба. Фотозвіт.
Понад тридцять років існує Народний музей хліба, що нині входить до складу Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України. У Музеї зібрано понад 2000 експонатів, які розповідають про історію хліба, його значення для людини, походження основних зернових культур тощо.
150 красивих короваїв з різних куточків України можна побачити в експозиції «Хліб – усьому голова». Окраса її, національний хліб України – пишна українська паляниця з рум'яним гребінцем.
Виховання національно свідомого громадянина нашої держави можливе лише на високих ідеалах та традиціях українського народу. Однією з них є шанобливе ставлення до хліба. Адже це єдиний продукт харчування, без якого людина не обходиться жодного дня. В ньому містяться практично всі поживні речовини і мікроелементи, потрібні людському організму.
Тисячоліттями люди вирощували зерно, отримували борошно і випікали хліб. З ним вони пов'язували надію на життя.
Відвідавши Музей хліба, печеряни дізналися про тих, хто виводить нові сорти зернових культур, вирощує його на полях, випікає на хлібних заводах та в пекарнях. Кожен міг замислитись над величезною ціною хліба, праці людей, які його створюють, над необхідністю цінувати його.