Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Перші особи держави взяли участь у відкритті фотовиставки «Матері героїв»

Опубліковано 08 травня 2016 року о 18:08
фото

Сьогодні, 8 травня, Президент України Петро Порошенко разом із дружиною Мариною та представником Президента в Печерському районі Сергієм Мартинчуком взяли участь у відкритті фотовиставки «Матері героїв». Фотозвіт.

Фотовиставка присвячена Дню матері, який цього року співпав із Днем пам’яті та примирення.

З вітальним словом до присутніх на урочистій церемонії відкриття звернувся Президент України.

Глава держави високо оцінив силу кожної української матері, дружини, чиї сини та чоловіки боронять Батьківщину. На переконання Петра Порошенка, вони виявляють не меншу мужність і героїзм, а ніж українські воїни на фронті.

«Мами героїв, матері героїв - це також українські герої, бо на їх плечі лягає не менше, а може й ще більше навантаження! Хочу наголосити, що наша перемога залежить, у тому числі, й від вас. Так само, як і від героїзму наших захисників - ваших синів та чоловіків», - звернувся до присутніх Президент.

«Ваші діти та чоловіки – це одночасно й діти нашої української Вітчизни. Коли вони думають кого захищають, вони одночасно думають про маму, дружину і Батьківщину. Тому вони своєю сміливістю, мужністю, патріотизмом здатні зупинити будь-якого ворога», - додав Глава держави.

Петро Порошенко наголосив на жертовності українських жінок, котрі знайшли в собі силу підтримати рішення своїх синів, чоловіків боротися з агресором, задля миру в країні.

«За кожним солдатом, кожним офіцером, кожним українським воїном стоїть водночас сильна і тендітна жінка - мати, яка його ростила. Вона його ростила, звичайно ж, не для війни, але зрозуміла його вибір, благословила, і оберігає його своїми молитвами, оберігає його своїм материнським серцем», - сказав Президент і додав, - «знайти в собі сили благословити його йти захищати Україну, може лише героїчна жінка».

«Ви витираєте сльози, але відпускаєте своїх дітей на війну. Підтримати цей вибір власної дитини, благословити її на захист України  - це і є справжній материнський подвиг! Тож ми схиляємо голови перед мужністю матерів, котрі виховали героїчних синів та доньок України, які стоять на захист Батьківщини і дають героїчну відсіч ворогу. Ми схиляємо голову перед мужністю матерів, котрі виховали героїчних синів, доньок . І особливу шану і вдячність кожен із нас зобов’язаний віддати тим мамам, чиї голови покрили чорні хустки, хто за останні роки не дочекався додому своїх дітей», - наголосив Президент.

Президент закликав всіх українців сьогодні, у День матері, підтримати матерів героїв та висловити їм вдячність. «Прошу всіх українців сьогодні привітати, відвідати, огорнути любов’ю і вдячністю матерів українських героїв, не дати їм залишитись на самоті. У цей день і кожен день слава українським матерям і слава Україні», - сказав Петро Порошенко.

Глава держави побажавши всім матерям здоров’я, витримки, сили і обов'язково дочекатися своїх героїв.

Перші особи держави оглянули експозицію виставки, яка відбуватиметься на площі біля Національного музею історії України у Другій світовій війні впродовж тижня. Автор портретів Роман Ніколаєв - один із найяскравіших майстрів сучасної української фотографії.

Після, Президент України разом із дружиною, очільником Печерського району та іншими відвідали музей, де оглянули виставку, присвячену війні на Донбасі. У ній представлені фотографії, документи, особисті речі українських військовослужбовців, «кіборгів», що захищали Донецький аеропорт, передані їх рідними і близькими, а також інші артефакти, зібрані журналістами у зоні АТО.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux