Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Печерський відділ Центрального міжрегіонального управління Державної міграційної служби у м. Києві та Київській області інформує про результати надання адміністративних послуг

Опубліковано 14 червня 2022 року о 13:22

Станом на початок червня у Печерському відділі ЦМУ ДМС у місті Києві та Київській області новою послугою ЗП+ID, що запрацювала із 23 травня 2022 року, скористалися вже понад 18 осіб. Надання послуги стало можливим після набрання чинності постанови КМУ від 07.05.2022 № 541 «Про реалізацію експериментального проекту щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон».

У зв’язку з військовою агресією рф на території України виникла потреба у швидкому та зручному оформленні або поновленні втрачених паспортних документів.

Відтак, експериментальним проектом надано можливість особі, яка досягла 14-річного віку, одночасно з оформленням ID-картки подати заяву для оформлення закордонного паспорта.

У подальшому у разі втрати документів або необхідності їхнього обміну у зв’язку зі зміною персональних даних особа також може звернутися за одночасним оформленням ID-картки та закордонного паспорта, без необхідності спочатку оформляти ID-картку, а тільки після її отримання звертатися за оформленням закордонного паспорта.

За отриманням такої послуги можна звертатися до територіальних органів/територіальних підрозділів ДМС, центрів надання адміністративних послуг або відокремлених підрозділів державного підприємства «Документ» (центри обслуговування громадян «Паспортний сервіс»).

Про зміну вартості оформлення документів поки не йдеться. Ми, як і у довоєнний період, продовжуємо працювати за наступними розмірами адміністративного збору, повідомляє Печерський відділ ЦМУ ДМС. Оформлення паспорта громадянина України у формі картки у звичайному порядку – 372 грн., у терміновому порядку – 498 грн.

Оформлення закордонного паспорта у звичайному порядку – 733 грн., термінове оформлення – 1085 грн.

Разом з цим слід зазначити, що на період дії воєнного стану законодавством призупинено терміни надання усіх видів адміністративних послуг. Тобто, у відділі усіх суб’єктів звернень під час прийому від них заяв на оформлення біометричних документів попереджають про те, що немає можливості гарантувати жодних термінів доставки документів. Адже військова агресія з боку рф стосовно України і надалі триває, а це суттєво ускладнює логістику, від якої безпосередньо й залежить доставка документів у визначені законодавством терміни. Фахівці наголошують, що термінове оформлення замовляти ніхто не забороняє, але висловлють прохання враховувати, що терміни доставки можуть бути змінені. 

Окрім зазначеного, Печерським відділом ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області надаються наступні адміністративні послуги:

- видача оформлених раніше паспортних документів (ID-карток та закордонних паспортів);

- продовження терміну дії закордонних паспортів;

- вклеювання фотокарток до паспортних документів у зв'язку з досягненням 25 та 45-тирічного віку;

- вклеювання дитячих фото (віком від народження до 18 років) до закордонних паспортів батьків.

Загалом з моменту відновлення роботи відомчих систем, за допомогою яких здійснюється оформлення та видача біометричних документів, які з першого дня військової агресії були вимкнені з питань міркувань безпеки та збереження й захисту персональних даних, якими відділ володіє, уже прийнято майже 1,2 тисяч заяв на оформлення біометричних документів. З 04.04.22 до 31.05, тобто за період, відколи відновлено роботу в цьому напрямку, Печерським відділом ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області оформлено 813 паспорта громадянина України для виїзду за кордон та 378 паспортів громадянина України у формі ID-картки. 

А станом на 01 червня робота Печерського відділу ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області вже повністю була відновлена щодо обслуговування громадян з питань надання адміністративних послуг, а саме: з понеділка по п‘ятницю з 9 до 17 години. 

За матеріалами: ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux