Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Найкращий спосіб допомогти покинутій дитині – прийняти її в свою сім’ю!!!

Опубліковано 30 вересня 2016 року о 09:16
фото

З0 вересня, згідно Указу Президента України від 27 листопада 2008 року, в Україні відзначається День усиновлення!

Усиновлення - це особлива, благородна та водночас складна дорога батьківства. Вона сповнена радощами та тривогами, очікуваннями та надбаннями дитини та дорослого. Усиновлення може бути душевним поривом і необхідністю, складною процедурою та єдиним способом досягнення батьківського щастям.

Люди, приймаючи в свою родину дітей, які за різних обставин втратили свою сім’ю та залишились без батьківського піклування, виявляють найкращі людські почуття та моральні якості! Саме вони вселяють в дитячі душі та серця віру, надію та любов, даруючи світле та радісне дитинство.

Сьогодні в Печерському районі міста Києва налічується 83 дітей - сиріт та дітей, які залишились без батьківської опіки, з них 54 дитини виховується під опікою-піклуванням, 6 дітей та 2 особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховується в Дитячому будинку сімейного типу.

Це хлопчики та дівчатка різного зросту, і з різним  кольором очей та волосся, різними вподобаннями та мріями – кожен з них є унікальною особистістю. Вони такі різні і водночас схожі - прагненням жити в сім’ї, бо лише сім’я здатна задовольнити основні потреби дитини, сприяти її гармонійному розвитку, навчити дитину любити світ і бути в ньому щасливим.

Існують традиційні (усиновлення/удочеріння, опіка/піклування) та інноваційні (прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, патронатна сім’я) форми сімейної опіки дітей-сиріт:

Усиновлення – це прийняття усиновлювачем у свою сім’ю дитини на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду.

Опіка та піклування – влаштування дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в сім’ї громадян України, які перебувають, переважно, у сімейних, родинних відносинах з цими дітьми.

Прийомна сім’я – сім’я або окрема особа, яка не перебуває в шлюбі, що добровільно взяла (за плату держави) з установ для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, від 1 до 4 дітей на виховання та спільне проживання.

Патронатна сім’я - влаштування дітей-сиріт на утримання та виховання в сім’ю патронатного вихователя на підставі договору за обумовлену з органом опіки та піклування плату.

Дитячий будинок сімейного типу– окрема сім’я, яка створюється за бажанням подружжя або окремої особи, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей – сиріт і дітей, позбавлених  батьківського піклування. Загальна кількість дітей не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

Прийомними батьками можуть бути:

- працездатні громадяни, які мають сукупний дохід на кожного члена сім’ї не менший ніж рівень забезпечення прожиткового мінімуму;

- не були раніше позбавлені батьківських прав або прав опікунів/піклувальників за неналежне виконання покладених на них обов′язків;

- пройшли курс підготовки потенційних кандидатів у прийомні батьки.

За детальнішою інформацією звертайтеся до Печерського районного у м. Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.  

Контактний номер телефону: (044)-529-42-30, 529-71-94.

 Адреса: м. Київ, пров. Академіка Філатова, 3/1.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux