Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Маємо зробити все можливе задля відродження Військово-Морських Сил України - Президент

Опубліковано 04 липня 2016 року о 09:00
фото

Президент Петро Порошенко наголошує на необхідності розвитку Військово-Морських Сил України разом із розвитком Сухопутних та Повітряних сил ЗСУ.

Маємо зробити все можливе задля відродження Військово-Морських Сил України - Президент

"Саме на системному нарощуванні військово-морського потенціалу України, який забезпечить надійний захист портів, узбережжя, морських комунікацій, національних інтересів на морі, зараз всі ми маємо зосередити наші зусилля", - сказав Глава держави на урочистостях з нагоди Дня ВМС, які відбулися у Одесі.

Петро Порошенко зазначив, що протягом тривалого часу держава не надавала належної уваги флотові. За 25 років було добудовано лише чотири кораблі, які були закладені ще до проголошення незалежності України, а в результаті окупації 2014 року Росією кримського півострова наша держава втратила близько 70% корабельного складу, більшість наявних кораблів і катерів потребують ремонту та модернізації, констатував він.

За словами Президента, задля виправлення ситуації та визначення основних завдань і напрямків розвитку Військово-Морських Сил було проінспектовано їх стан. "Мені відомо всі проблеми флоту. Нещодавно завершила роботу інспекційна група, яка за моїм дорученням вивчила стан справ у Військово-Морських Силах і зараз готує грунтовні пропозиції щодо нарощування бойового потенціалу, створення відповідної інфраструктури та покращення всебічного забезпечення українського флоту", - сказав Глава держави зауваживши, що про основні погляди на перспективу розвитку українських морських сил сьогодні доповів і їх новий командувач.

 

"Так, наша держава перебуває в складних умовах, але ми повинні зламати негативні тенденції минулих років і зробити все можливе для відродження Військово-Морських Сил. Зараз аналізується пропозиція щодо оголошення наступного року - роком Військово-Морських Сил і сьогоднішній день визначаю точкою відліку в реальній перебудові вітчизняного флоту", - додав Президент.

Сьогодні ж Глава держави передав до ВМС два новозбудованих броньованих катери "Бердянськ" та "Аккерман". Це перші броньовані катери українського виробництва оснащені системами спостереження та розвідки і здатні знешкоджувати надводні та повітряні цілі. До складу ВМС ЗСУ увійдуть ще кілька катерів такого типу. "Символічно, що саме сьогодні до складу Військово-морських сил України увійдуть два броньовані артилерійських катери, які передаються саме сьогодні на бойове випробування для постановки на озброєння. Швидкісні і непомітні, економічні і ефективні, розроблені і збудовані українцями, випробувані українськими моряками. А назви морських портів зі Сходу та Південного Заходу на їхніх бортах - "Бердянськ" і "Аккерман", символізують нашу українську національну єдність", - сказав Петро Порошенко під час вручення сертифікатів командирам кораблів.

За словами Президента ці катери - перші, але не останні судна, що поповнять українську флотилію. "Це лише початок. Наступні серійні артилерійські катери вже закладені на вітчизняних суднобудівних заводах і незабаром увійдуть до бойового складу флоту. В перспективі і добудова інших кораблів, поповнення флоту кораблями і судами необхідних типів, ударними ракетними комплексами, введення до складу морської авіації вітчизняного патрульного літака", - повідомив Петро Порошенко.

На переконання Глави держави, ці сплановані і ресурсно забезпечені заходи не тільки дозволять суттєво наростити потенціал вітчизняного флоту, а й нададуть імпульсу розвитку національної економіки та приморських регіонів країни.

Петро Порошенко також піднявся на борт катерів «Бердянськ» і «Аккерман», оглянув їх та поспілкувався з екіпажами.

Джерело: Адміністрації Президента України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux