Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Канада стоїть пліч-о-пліч з Україною у проведенні реформ та захисті територіальної цілісності – зустріч Президента та Прем’єр-міністра Канади

Опубліковано 11 липня 2016 року о 08:53
фото

Президент Петро Порошенко за результатами зустрічі з канадським Прем’єр-міністром Джастін Трюдо зазначив, що Канада та особисто очільник канадського Уряду є справжнім другом України, підкресливши, що дружні відносини між країнами базуються на спільних цінностях, демократії, повазі до свобод громадян, верховенстві права, непорушності кордонів та територіальної цілісності країн.

Глава Української держави нагадав, що Канада була першою державою, яка визнала незалежність України у грудні 1991 року. «З цього часу наші країни поєднані дружніми та партнерськими відносинами. Незважаючи на відстань, ми завжди відчуваємо, що Канада поряд з нами, пліч-о-пліч в питаннях реформування та захисту суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави», - наголосив Петро Порошенко під час прес-конференції.

Канада стоїть пліч-о-пліч з Україною у проведенні реформ та захисті територіальної цілісності – зустріч Президента та Прем’єр-міністра Канади

Глава Української держави подякував Канаді за фінансову, гуманітарну та політичну допомогу, надану протягом останніх двох років, які були одними з найтяжчих в історії України: «Українці мали можливість ще раз пересвідчитись – Канада для нас не просто особливий партнер, але справжній друг, який не залишає і не залишить Україну у важкій ситуації». Президент нагадав, що одразу після незаконної анексії Росією Кримського півострова Канада запровадила санкції проти РФ, а пізніше ухвалила додатковий пакет обмежувальних заходів. Глава держави підкреслив, що це важливо для мотивації російського агресора для повної імплементації Мінських домовленостей та деокупації Криму. Канада також на міжнародних зустрічах, в тому числі G7 та Саміті НАТО, публічно наголошує на необхідності протидії агресивним діям РФ.

Президент окремо подякував канадській стороні за підтримку українських військових у вигляді забезпечення медикаментами, спорядженням та амуніцією, а також за допомогу в підготовці українських патрульних поліцейських та фінансуванні реформи правоохоронної системи.

У свою чергу, Джастін Трюдо підкреслив, що Канада уважно стежить за розвитком ситуації на Донбасі та процесом реалізації Мінських домовленостей. «Ще раз хочу наголосити, що Канада твердо стоїть пліч-о-пліч з Україною, реагуючи на незаконну анексію Росією Криму та на те, що відбувається на сході України», - зазначив канадський Прем’єр-міністр. Він підкреслив, що Канада залишається партнером у захисті суверенітету та територіальної цілісності України.

Джастін Трюдо відзначив, що Україна зробила надзвичайно важливі кроки для виконання Мінських домовленостей. «З точки зору втілення безпекового компоненту Мінських угод, Росія поки що не є позитивним партнером», - підкреслив він та висловив переконання у необхідності забезпечення міжнародної єдності та тиску на Росію з метою спонукання її до виконання Мінських домовленостей.

Канадський прем’єр зазначив, що сьогоднішні переговори допоможуть зміцнити відносини між країнами.

Джерело: Адміністрація Президента України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux