Головна  →  Новини  →  6 квітня 2015

У Києві попрощалися з «кіборгом»-печерянином Ігорем Брановицьким

У Києві попрощалися з «кіборгом»-печерянином Ігорем Брановицьким

3 квітня в Києві відбулося прощання з «кіборгом» Ігорем Брановицьким, який мешкав в Печерському районі.
 
Ігор потрапив у полон 20 січня, а 21 січня бойовики публічно його розстріляли.
 
Він був одним з тих, хто захищали аеропорт Донецька. Одним з небагатьох, хто залишився там з пораненими, тими, хто не могли вибратися звідти самостійно. Ігор загинув в полоні. Його, як і інших «кіборгів», піддавали нелюдським тортурам. Але Гідність для нього значило більше, ніж власне життя. Коли дізналися, що Ігор – кулеметник, його били до напівсмерті. І вже лежачого, з численними забоями, його застрелив громадянин Російської Федерації Арсеній Павлов, більш відомий як «Моторола».
 
Про те, що Ігор у полоні, рідні дізналися в день його смерті, 21 січня. Ще не знаючи, що він загинув, шукали його серед живих. Кілька днів тому тіло Ігоря ідентифікували в Дніпропетровську. У свою чергу керівник головного слідчого управління СБУ, генерал-майор Василь Вовк розкрив подробиці загибелі бійця. Він також підтвердив інформацію про те, що Ігоря Брановицького вбив «Моторола».
 
«Ігор був гордий і стійкий солдат. Не хотів спілкуватися з Лайфньюз і принижуватися перед бойовиками. Не зламався, чи не прогнувся. Тому і загинув», – повідомила журналіст Анастасія Береза. Поховали печерянина на Берковецькому кладовищі, де він буде лежати поруч з іншими Героями, які віддали своє життя за Україну.
 
Вічна слава Герою!

Джерело: www.24svit.com.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку