Головна  →  Новини  →  19 листопада 2014

На Печерську пройшла конференція асоційованих шкіл ЮНЕСКО

На Печерську пройшла конференція асоційованих шкіл ЮНЕСКО

18 листопада Сергій Мартинчук відвідав знаменну подію - III науково-практичну конференцію асоційованих шкіл ЮНЕСКО на тему: «Філософські основи духовних цінностей як істина миру. Толерантність як внутрішній ресурс розвитку особистості та суспільства», яка проходила у печерському ліцеї №51. Фотозвіт.

Захід було присвячено 70-й річниці ЮНЕСКО та 60-й річниці членства України в цій організації. У роботі конференції взяли участь представники 38 загальноосвітніх навчальних закладів усіх районів м. Києва.

Протягом 16-19 листопада у рамках відзначення Міжнародного дня толерантності - 2014 та під егідою Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Ліцей міжнародних відносин №51 проводив дні толерантності.

«Маючи великий потенціал у різних сферах та високу культуру, ми зберігаємо мир у нашій країні. Ми в першу чергу поважаємо себе та сусідів, а добро перемагає зло. Ми переможемо! Слава Україні!», зазначив Сергій Мартинчук під час привітального слова.

У свою чергу директор ліцею №51 Світлана Шевцова зазначила, що «головне завдання присутніх зробити територію України – територією гідності, а за українськими дітьми – майбутнє нашої країни».

Крім голови Печерської райдержадміністрації захід відвідали та виступили з вітальним словом, наступні почесні гості:

- Володимир Хандогій, Надзвичайний і Повноважний Посол України «Україна та ЮНЕСКО»;

- Вікторія Давидова, радник з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні. «ЄС та його програми для молоді»;

- Абас Абудула, другий секретар Посольства Китайської Народної Республіки в Україні;

- Рута Рудинскайте, аташе Посольства Литовської Народної Республіки в Україні;

- Марія Глоба, національний координатор проекту «Асоційовані школи ЮНЕСКО в Україні» Міністерства освіти і науки України;

-  Олена Наєнко, в. о. начальника управління освіти Печерської райдержадміністрації;

- Лі Хун, директор Інституту Конфуція Київського національного університету імені Тараса Шевченка;

- Зоц В.М.,провідний науковий співробітник лабораторії педагогічних інновацій Інституту педагогіки НАПН України. «Школа як ресурс культури миру»;

- Влад Добрянський, музикант, Український центр сучасної музики, освіти та інтеграції. «Культура без кордонів».

Також заступник Міністра закордонних справ України Лубківський Д.Р., сердечно привітав учасників конференції.

Печерський ліцей №51 має славетну історію та є асоційованим членом шкіл ЮНЕСКО з 1997 року. За останній час в ліцеї було проведено благодійний марафон «Лист пораненому» та благодійну акцію «Допоможи своїм захисникам». В свою чергу, свою подяку ліцеїстам надіслали бійці 92 моторизованої бригади з міста Щастя. Військовослужбовці передали учням і колективу ліцею бойовий прапор з підписами та побажаннями, а також повсякденний набір сухих продуктів Збройних Сил України.

Під час конференції, ліцеїсти запропонували гостям та учасникам конференції невелику театральну виставу та музично-вокальні номери, які відрізнялись надзвичайно високим рівнем професіоналізму. Усі номери були об’єднані темою доброти, сердечності, взаємодопомоги та толерантності.

У рамках заходу було представлено досвід роботи ліцею №51 у міжнародних проектах ЮНЕСКО., а також проводилася цікава та змістовна робота по наступним студіям:

  1. «Відкритість світу. Толерантність як результат міжкультурної комунікації».
  2. «Духовні цінності української молоді. Толерантність як основа формування патріотизму».
  3. «Толерантність і демократизація суспільства».
  4. «Українська вишиванка як духовна цінність народу, виразник національного характеру, ідеї, традиції».
  5. Студія для вчителів «Методологічні основи формування духовних цінностей учнів».

Школярами піднімалися одвічні питання духовних цінностей, толерантності, патріотизму. По закінченню роботи конференції всім учасникам були вручені сертифікати.

Ліцей міжнародних відносин №51 дякує всім, хто долучився до роботи конференції та став частиною колективу, який щиро вірить у те, що Істина Миру полягає в розвитку духовних цінностей кожного з нас.

Перейти до спискуВерсiя для друку