Головна  →  Новини  →  22 листопада 2023

Пішов у засвіти директор Київського академічного театру на Печерську Олександр Крижанівський

Пішов у засвіти Олександр Володимирович Крижанівський, директор Київського академічного театру на Печерську.

Довгі роки творчої співпраці, взаєморозуміння, доброї дружби єднали нас. І пам'ять про нього, як справжню людину слова, честі, гідності, неймовірно талановитого актора, прекрасного керівника театру залишиться назавжди.

У 2000 році саме за сприяння Печерської районної в місті Києві державної адміністрації було створено Новий драматичний театр на Печерську, до акторського складу якого увійшов весь курс професора, актора Миколи Рушковського. А керівником та режисером театру став Олександр Крижанівський.

Глибоко сумуємо з приводу цієї непоправної втрати та висловлюємо щирі співчуття родині та колегам маестро. Вічна світла пам’ять великій Людині і нашому другу…

До відома. Крижанівський Олександр Володимирович – український театральний діяч, актор та режисер, Заслужений артист України. Директор -художній керівник Київського академічного театру на Печерську.

Олександр Крижанівський народився 13 жовтня 1957 року. Навчався на акторському факультеті Київського державного інституту театрального мистецтва імені І.К. Карпенка-Карого, закінчив аспірантуру інституту. Працював актором Київського театру естради, Театру на Подолі та Молодого театру. З 1999 року директор - художній керівник Київського академічного театру на Печерську. На рахунку Олександра понад 60 ролей у фільмах і серіалах, а також театральних виставах.

З початку повномасштабного вторгнення росії на терени України виявив чітку громадянську та патріотичну позицію. Зокрема, одразу разом із акторами театру приєднався до роботи гуманітарного штабу Печерського району, де протягом усього часу виконували усі необхідні завдання для забезпечення життєдіяльності військових та мешканців району.

Разом з тим, надав постійну допомогу в/ч 3066 Національної гвардії України, яка у березні 2022 несла вахту на блокпостах Печерського району. Олександр Крижанівський за власні кошти забезпечував їх продуктами харчування, карематами та іншими нагально потрібними речами.

Актори театру під керівництвом Крижанівського у час воєнного стану вели активну діяльність з підняття бойового духу військових та населення.

Світла пам’ять про Олександра Крижанівського назавжди залишиться у наших серцях…

Перейти до спискуВерсiя для друку