Головна  →  Новини  →  20 лютого 2023

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової з нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової з нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

Шановні печеряни!

Пекучим болем відгукуються для українців події, що сталися під час  Революції гідності на зламі 2013-2014 років. Тоді сотні мирних громадян вийшли на столичний Майдан Незалежності, щоб відстояти національну ідею та вибороти вільну й незалежну країну.

Унаслідок протистояння між українським народом і тодішнім режимом загинуло 105 борців за незалежність, а найбільше активістів Майдану полягло 20 лютого 2014 року. Саме в цей день, згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», ми щороку відзначаємо День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Пізніше, 17 лютого 2021 року, Верховна Рада України визнала Революцію гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи.

Світла пам’ять про кожного героя, який  віддав своє життя за найвищі людські цінності, житиме у віках. Ми низько схиляємо голови, згадуємо їхні імена, обличчя, подумки дякуємо за ті зміни, яким було покладено початок дев’ять років тому на Майдані Незалежності.

Сьогодні ми продовжуємо справу Героїв Небесної Сотні, непохитно виборюємо свою свободу і даємо гідну відсіч російській навалі.

Все буде Україна!

Разом до Перемоги!

 

 

З повагою

 

Голова Печерської районної

в місті Києві державної адміністрації     Наталія КОНДРАШОВА

Перейти до спискуВерсiя для друку