Головна  →  Анонси  →  12 вересня 2013

Європейський тиждень мобільності в Києві 16-22 вересня 2013

Європейський тиждень мобільності в Києві 16-22 вересня 2013

З метою реалізації завдань Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року стосовно розвитку велосипедної інфраструктури у місті Києві заплановано проведення низки масових заходів спрямованих на популяризацію велосипедного транспорту в Києві.

Одним із таких заходів є проведення „Європейського тижня мобільності”.

Європейський тиждень мобільності - свято раціонального розвитку транспорту. Щороку з 16 по 22 вересня його святкують у понад 2 000 міст Європи, щоб показати і пояснити наслідки надмірного використання приватного транспорту і навпаки, показати, як більш розумне використання альтернативних видів транспорту позитивно впливає на умови проживання і здоров’я жителів міст та сіл.

У рамках Європейського тижня мобільності Асоціація велосипедистів Києва та компанія Velotur запрошують на безкоштовну велоекскурсію вечірнім містом.

Темою екскурсії є “київські рекорди” – найвища точка міста, найглибша артезіанська свердловина, найменша ліфтова шахта та найцікавіше вуличне мистецтво. Велосипедний маршрут тривалістю 1,5-2 години розроблений спеціально для Європейського тижня мобільності.

Збір 17 вересня о 19:00 біля в’їзду в меморіальний комплекс „Національний музей історії Великої Вітчизняної війни”. Дуже бажано взяти з собою велосипедний ліхтар, бо день у цій порі року закінчується рано.

Також у зв'язку із проведенням Європейського тижня мобільності у навчальних закладах Печерського району заплановано проведення інформаційних уроків на відповідну тематику: "День без автомобіля", "Що таке здоровий спосіб життя", "Шляхи формування здорового способу життя", "Пропагування здорового способу життя", "Безпека на дорозі" та проведення конкурсу малюнків на тему "Альтернатива мобільності", або як діти уявляють собі автомобіль майбутнього.

Більше інформації про заплановані заходи – на сайті Європейського тижня мобільності у Києві www.mobilityweek.org.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку