Головна  →  Новини  →  1 серпня 2022

Пункти вакцинації проти COVID-19 на Печерську

Пункти вакцинації проти COVID-19 на Печерську

Згідно з інформацією Міністерства охорони здоров’я України, останнім часом реєструється нова хвиля зростання захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

 Нинішній рівень захворюваності відповідає параметрам «помаранчевої» карантинної зони. Протягом тижня, що минув, по місту Києву виконано 8230 вакцинацій проти COVID-19 (з них по Печерському району – 991), що є недостатньою кількістю для запобігання широкому розповсюдженню захворювання.

 Отже, на тлі збройної агресії рф, прибуття в місто Київ значної кількості внутрішньо переміщених осіб, повернення частини мешканців міста Києва до постійного місця проживання, з новою силою постає проблема захворюваності на COVID-19.

 Активізація вакцинації проти COVID-19 є умовою забезпечення належного рівня колективного імунітету проти цього захворювання та запобігання великій кількості захворювань у важкій формі. Особам, які вакциновані двічі, в даному разі слід вакцинуватися третьою («бустерною») дозою. Особам, які мають певні проблеми із здоров’ям, згідно з рекомендацією Міністерства охорони здоров’я України після консультації з лікарем слід вакцинуватися четвертою дозою.

Нагадаємо, у  Печерському районі діють наступні пункти вакцинації проти COVID-19 для дорослого населення:

 - в амбулаторіях загальної практики/сімейної медицини КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Печерського району

 (з понеділка по п’ятницю - з 9.00 до 15.00 год., у суботу - з 10.00 до 13.00 год.):

№ 1,2 -  вул. Івана Мазепи, 2;

№ 3 - вул. Мечникова, 8;

№ 4,10 - вул. Цитадельна, 5/9;

№ 5 - вул. Тверський тупік, 10;

№ 6,8 - вул. Проф. Підвисоцького, 13;

№ 7 - вул. М.Заньковецької, 3/1;

№ 9 - вул. Проф. Підвисоцького, 4А.

 - в Торговому центрі «GULLIVER» (пл. Спортивна, 1А) щодня, неділя включно, з 11.00 год. до 17.00 год.

 Телефони, за якими можна отримувати відповіді на питання, пов’язані з первинною медико-санітарною допомогою, в тому числі щодо вакцинації у КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Печерського району: (044) 280-29-04; (044) 496-61-03; (067) 676-16-25).

 Для вакцинування організованих колективів та груп населення (від 20 осіб) існує можливість виїзду мобільної бригади медиків КНП «Консультативно-діагностичний центр» Печерського району (тел. для довідок: (044) 284-5476).

 Адреса реєстрації або проживання громадян не мають значення.

Вакцинація безкоштовна.

 Вакцинація проти COVID-19 є єдиним ефективним способом для усіх груп населення, незалежно від стану здоров′я, уникнути важких форм перебігу захворювання та фатальних ускладнень COVID-19. Крім того, повний курс вакцинації та «бустерна» доза вакцини забезпечують можливість в умовах «помаранчевої» карантинної зони зменшити ризик для життя та здоров’я.

 Будьте обачливими та розсудливими! Бажаємо здоров᾿я!

 За матераілами сектору охорони здоров'я Печерської райдержадміністрації

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку