Головна  →  Новини  →  19 листопада 2021

Вшанування пам’яті, мистецькі заходи та імерсивні проєкти: затверджено план заходів до Дня Гідності та Свободи

Із нагоди Дня Гідності та Свободи, який відзначається щорічно 21 листопада, у столиці відбудуться меморіальні заходи, національно-патріотичні проекти, тематичні виставки, мистецькі акції тощо. Відповідний план заходів затверджено в Київській міській державній адміністрації.

Так, 21 листопада відбудуться меморіальні заходи на алеї Героїв Небесної Сотні: молебень, покладання квітів та хода «Не втрачаймо гідність. Захистимо свободу» за маршрутом: перехрестя вул. Хрещатик та алеї Героїв Небесної Сотні – Тимчасовий Меморіал Героїв Небесної Сотні.

21 листопада пройде презентація вуличної виставки «Мальована історія Майдану» – графічного роману-виставки про Революцію Гідності на Майдані Незалежності (довкола монумента Незалежності).

21 листопада в Київському академічному театрі «Колесо» відбудеться вистава «Ми Майдан».

21 листопада на Майдані Незалежності пройде імерсивний проєкт  «Відчуття Майдану» (інсталяція з LED-екранів, на яких транслюватимуться архівні кадри, зняті під час подій Революції Гідності).

Із 16 до 31 листопада у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» триває фотовиставка «Майдан – фортеця духу».

Із 21 до 30 листопада в читальній залі Державного архіву м. Києва триватиме виставка архівних документів «До Дня Гідності та Свободи».

Протягом листопада у бібліотеках Києва проходитиме цикл тематичних заходів: тематичні полиці, огляди літератури, тематичні зустрічі.

Також у навчальних закладах Києва відбуватимуться тематичні просвітницькі заходи:

  • онлайн-уроки, години пам’яті до Дня Гідності та Свободи;
  • національно-патріотичні акції, хвилини мовчання «Пам’ятаємо подвиг Героїв Небесної Сотні» (захід в онлайн-форматі);
  • інформаційно-тематичні виставки (в онлайн-форматі);
  • екскурсії місцями пам’яті (Майдан Незалежності, алея Героїв Небесної Сотні);
  • покладання квітів до меморіальних дошок загиблим учасникам Революції Гідності, Героям Небесної Сотні, учасникам антитерористичної операції, встановлених на фасадах закладів освіти міста.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку