Головна  →  Новини  →  20 липня 2021

На всіх пляжах Києва вивішено червоні прапори

До уваги відвідувачів пляжів Києва!

Від сьогодні на усіх муніципальних пляжах столиці вивішуються червоні прапори. Необхідно підкреслити, що відповідний статус встановлюється з профілактичною метою.

За умови тривалої аномальної спеки у водних об’єктах відбувається активне «цвітіня» води – розмноження синьо-зелених водоростей, які споживають з води кисень і виділяють токсичні речовини. Як наслідок, відбувається зниження концентрації розчиненого кисню у воді, що є передумовою для замору риби. За таких обставин санітарна якість води суттєво погіршується.

Тому, для інформування відпочивальників про наявність потенційних ризиків для здоров’я та з метою запобігання поширенню серед населення інфекційних хвороб, усім чотирнадцятьом офіційним пляжам Києва присвоєно тимчасовий статус «Не купатися». Про зняття цього статусу буде повідомлено окремим прес-релізом.

Водночас, території пляжів залишаються відкритими для відпочинку та дозвілля березі.

Нагадуємо, що слідкувати за оновленнями інформації про поточні статуси київських пляжів можна на офіційному вебсайті КП «Плесо»: http://pleso.kyiv.ua/.

При виявленні фактів масового замору риби у водних об’єктах Києва просимо повідомляти про них КП «Плесо» через доступні канали комунікації. Це дозволить підприємству вживати оперативних заходів реагування.

Інформацію підготовлено за матеріалами КП «Плесо»: http://pleso.kyiv.ua/.

Перейти до спискуВерсiя для друку