Головна  →  Новини  →  1 липня 2021

У Києві з’явиться меморіальна дошка на честь видатного українського актора Богдана Ступки

Комісія з питань встановлення пам’ятних знаків підтримала встановлення восьми меморіальних дошок, які присвячені видатним мешканцям Києва. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Так, згідно з рішенням комісії, було підтримано звернення громадської організації «Терен-Схід» щодо встановлення меморіальної дошки на честь учасника бойових дій, добровольця, який загинув на сході країни, Бєлошицького Ігоря Анатолійовича на фасаді будинку, де він жив – на вулиці Маршала Малиновського, 3.

Нова меморіальна дошка на честь українського письменника, прозаїка, поета та педагога Тютюнника Григора Михайловича з’явиться на фасаді будинку, де він жив із 1967 до 1980 року, – на вулиці Миколи Раєвського, 28.

На вул. Ентузіастів, 15 буде встановлено меморіальну дошку на честь заслуженого майстра спорту та заслуженого тренера України з парашутного спорту Хмельницької Олександри Василівни на фасаді будинку, де вона жила.

Комісія також підтримала звернення Міністерства оборони України щодо встановлення меморіальної дошки на честь військового та державного діяча, мецената Кіроянца Георгія Сергійовича на фасаді будинку на вулиці Генерала Алмазова, 14.

Меморіальна дошка на честь українського літературознавця, критика, письменника, перекладача, доктора філологічних наук Засенка Олексія Єлисейовича буде встановлена на фасаді будинку, де він жив, – на вулиці Великій Васильківській, 6.

Комісія підтримала звернення благодійної організації «Благодійний фонд «Богдана Ступки» щодо встановлення меморіальної дошки на честь видатного українського актора театру і кіно, Героя України Богдана Сильвестровича Ступки на фасаді будинку, де він жив, – на вулиці Заньковецької, 3/1.

За адресою вул. Олеся Гончара, 52 з’являться нові меморіальні дошки на честь народної артистки Пірадової Елеонори Володимирівни та поета, письменника-мариніста Тендюка Леоніда Михайловича.

Комісія також підтримала звернення Аташату з економічних та торгових питань Республіки Перу в Україні щодо встановлення пам’ятного знаку на честь президента Перу, борця за права людини Рамона Кастилії на зеленій зоні на вулиці Бульварно-Кудрявській.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку