Головна  →  Новини  →  22 червня 2021

Наталія Кондрашова взяла участь у церемонії вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Наталія Кондрашова взяла участь у церемонії вшанування  пам’яті жертв війни в Україні

Сьогодні, 22 червня, у Парку Вічної Слави вшанували пам’ять загиблих з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні (фотогалерея >>>)

В урочистій церемонії взяли участь заступниця голови КМДА Марина Хонда, голова Печерської райдержадміністрації Наталія Кондрашова та її заступник Анатолій Невмержицький, директор Департаменту соціальної політики КМДА Руслан Світлий, начальник управління праці та соціального захисту населення Печерської РДА  Ольга Мозгова та  особи, які стали очевидцями Другої Світової війни й учасники бойових дій.

Учасники церемонії вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання,  поклали квіти до Меморіалу Вічної Слави. Військовий оркестр виконав Державний гімн України.

«Це лише часточка великої данини пошани полеглим і живим ветеранам, які своєю кров’ю відстояли нашу свободу», - промовила очільниця району та  подякувала ветеранам за їх подвиг і побажала всім міцного здоров’я, мирного неба, тепла та затишку в оселях.

Довідково:

22 червня 1941 року розпочався найбільш кривавий для України період Другої світової війни, коли щодня гинули десятки тисяч людей, а загалом втратили життя мільйони українців. Цього дня вшановується жертовність українського народу у боротьбі проти нацизму та його визначний внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції. 

День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні засновано Указом Президента України № 1245/2000 від 17 листопада 2000 року, також Верховна Рада запровадила всеукраїнську хвилину мовчання у цей день.

Перейти до спискуВерсiя для друку