Головна  →  Новини  →  16 червня 2021

Прогулянки Сирецьким дендропарком

Підопічні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського району м. Києва відвідали Сирецький дендрологічний парк.

Сирецький дендрологічний парк розташований в історичній частині правобережжя Києва, на порівняно невеличкій площі у 7,5 га. Тут росте і процвітає близько 450 видів деревних, 1300 - трав`яних і 600 - сукулентних рослин.

Основою майбутнього парку став невеликий масив декоративних культур власника квіткового господарства Карла Меєра, заснований ще в кінці XIX  століття. А найбільшого розквіту він набув за Миколи Птіцина – відомого на той час дендролога, який сформував ландшафтну композицію і архітектурно-художній вид парка в цілому. Основні висадки рослин відбулися протягом 1950-1960 років, а у 1989-1990 роках парк реконструювали і доповнили новими видами рослин.

Підопічні Територіального центру відпочили від міської метушні, познайомилися з різноманіттям колекції дендропарку та на власні очі побачили рідкісні рослини, які занесені до Червоної книги України. Ізольованість та віддаленість парку надає йому таємничості, а стежинки та пеньки нагадують казковий ліс. 

Перейти до спискуВерсiя для друку