Головна  →  Новини  →  26 квітня 2021

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової до Дня Чорнобильської трагедії

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової до Дня Чорнобильської трагедії

 

Шановні ліквідатори!

Трагедія, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції, навічно залишила незагоєні рани в душах і долях десятків тисяч українців.

35 років тому Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей.

З тих пір, 26 квітня – є днем пам’яті та вшанування героїзму тих, хто ціною власного життя захистив нас та увесь світ від смертельної небезпеки.

Наш святий обов'язок – пам'ятати, якою ціною дісталася перемога над техногенною стихією, шанувати героїв-чорнобильців, надавати дієву допомогу усім, хто з честю прийняв суворий виклик чорнобильського лиха.

Відлуння біди стихне ще не скоро. Її наслідки відчують на собі і майбутні покоління. Проте, ми маємо з оптимізмом дивитися у майбутнє, вчитися на помилках, зробити все можливе, аби подібне не повторилося.

Низький вам уклін, шановні герої-ліквідатори, за відвагу та силу духу, проявлені при подоланні наслідків аварії. Ваш подвиг назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті нащадків на віки.

Вічна пам’ять тим, хто ціною свого життя зупинив у перші години аварії атомну стихію і тим, хто, несучи на собі страшний слід радіаційного опромінення, передчасно пішов із життя. 

З повагою

 

Голова

 

Печерської районної в місті Києві

державної адміністрації                                                                Наталія КОНДРАШОВА

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку