Головна  →  Новини  →  25 січня 2021

Розпочато прийом заявок на участь у щорічному всеукраїнському конкурсі «Благодійна Україна»

Національний конкурс «Благодійна Україна» – щорічний Всеукраїнський конкурс, заснований Всеукраїнською благодійною організацією «Асоціація благодійників України» з метою розвитку ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик.

Це єдиний діючий загальнонаціональний проєкт із відзначення благодійників та найефективніших благодійних ініціатив в українському суспільстві, який розпочав свою історію у 2007 році, а в форматі конкурсу «Благодійна Україна» – проводиться з 2012 року. За підсумками конкурсу кращих благодійників, волонтерів та меценатів країни, найефективніші доброчинні ініціативи відзначають унікальною нагородою – бурштиновим «Ангелом добра». «Ангел добра» – скульптура янгола з кераміки, із оздобленням з сонячного каміння бурштину, який легально видобувається «Асоціацію Бурштиновий світ» на родовищі у Рівненській області. Нагорода створена українськими майстрами – родиною Козаків. За роки проведення Конкурс став знаковою подією у суспільному житті нашої країни. Гасло Конкурсу: «Подякуй своєму благодійнику!».

Метою конкурсу є всебічна підтримка волонтерського та благодійного руху України, визнання українського волонтерства як унікального явища сьогодення; сприяння розвитку благодійництва, як національної традиції, узагальнення і поширення інформації про кращі практики у сфері благодійництва.

Завданнями Конкурсу є: популяризація благодійництва та волонтерства, їхніх організацій та ефективних практик; відзначення кращих благодійників та волонтерів, їхніх організацій та ефективних практик, інших колективів та організацій, які реалізували значні благодійні проекти та акції в Україні протягом звітного року; інформування суспільства про кращі практики благодійноcті; популяризація та заохочення широкого кола громадян до благодійності та волонтерства, актуальність та суспільна значущість проєктів.

Додаткову інформацію про конкурс можна отримати на офіційному сайті https://www.blagoukraine.org/

 

 За інформацією kyivcity.gov.ua та Міністерства соціальної політики України

Перейти до спискуВерсiя для друку