Головна  →  Новини  →  18 січня 2021

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я України Максима Степанова за 18 січня

Впродовж минулого тижня в Україні було виявлено 44 620 випадків захворювання на COVID-19. Кількість госпіталізованих пацієнтів становила 13 555 людей, що майже на півтори тисячі менше, ніж позаминулого тижня.. З лікарняних закладів виписано 15 161 людину. Також впродовж минулого тижня було зроблено 182 437 тестувань методом ПЛР.

В Україні функціонує 2 373 верифіковані МОЗ пункти тестування, які забезпечують організацію забору біологічного матеріалу для проведення лабораторних досліджень на COVID-19 методом ПЛР, а також можуть проводити експрес-тести на визначення антигена. Здійснювати забір біологічного матеріалу та проводити експрес-тести можуть також і сімейні лікарі.

З початку 2021 року в “Єдиній інформаційній системі з питань трансплантації” (ЄДІСТ) зареєстровано 54 трансплант-координаторів.

Процес трансплантації починається з роботи трансплант-координаторів починається. Вони виявляють потенційного донора та організовують проведення необхідних досліджень; встановлюють наявність у потенційного донора прижиттєво наданої згоди (або незгоди) на вилучення анатомічних матеріалів після визначення незворотної смерті; отримують згоду на донорство від законних представників померлої особи; організовують проведення досліджень, дані про які необхідні для визначення пари донор-реципієнт тощо.

Загалом за оцінками МОЗ Україна потребує не менше 500 трансплант-координаторів.

Вакцинацію проти COVID-19 ще не розпочато у низці розвинених країн. Наприклад, у Японії заявку на затвердження вакцини проти коронавірусу подала лише компанія Pfizer Inc. Планується, що вакцинація в Японії розпочнеться з кінця лютого, коли щеплення отримають 10 000 медичних працівників. Не раніше лютого розпочне вакцинацію проти COVID-19 і Південна Корея.

 Джерело: МОЗ

Перейти до спискуВерсiя для друку