Головна  →  Новини  →  16 січня 2021

Куди зникає прибраний сніг?

Більшість з нас полюбляє гарну зимову снігову погоду. Все навкруги білосніжне, лопаті сніжинки дивують різноманітним орнаментом, під ногами хрумтить сніжок.

Але снігові опади приносять і багато незручностей для мешканців, зокрема, перешкоджають безпечному пересуванню вулично-дорожньою мережею.

Саме тому працівники КП «ШЕУ» Печерського району працюють у безперебійному режимі, прибираючи сніг на дорогах та тротуарах.

І, мабуть, мало у кого виникає питання – а куди ж зникає прибраний сніг? Для цікавих відповідаємо: сніг плавлять у спеціальних машинах.

Дві установки TRECAN 60-PD виробництва Канади київська влада за підтримки мера столиці Віталія Кличка закупила у грудні 2018 року.

Так, у Печерському районі функціонує одна із закуплених мобільних снігоплавильних установок, роботу якої сьогодні побачили голова Печерської райдержадміністрації Наталія Кондрашова та її перший заступник Анатолій Корж.

Снігоплавильна машина «з’їдає» до 60 тонн снігу за годину. Після інтенсивних снігопадів, коли важливим стає питання вивезення снігу з вулиць і доріг, такі мобільні установки є суттєвою допомогою, що дозволяють зменшити витрати на допоміжну техніку.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку