Головна  →  Новини  →  7 липня 2020

Віталій Кличко: «Усі родини героїв-захисників, які загинули в АТО, мають право на отримання земельних ділянок або компенсації у вигляді матеріальної допомоги»

Усі родини героїв-захисників, які загинули в АТО, мають право на отримання земельних ділянок або компенсації у вигляді матеріальної допомоги. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив на початку засідання Київради.

«У Києві сьогодні 398 родин героїв-захисників, які загинули в АТО. Члени сімей мають право на отримання земельних ділянок або компенсації у вигляді матеріальної допомоги. За 2019-2020 рік до Департаменту соціальної політики надійшло 25 рішень комісій. За якими трьом заявникам минулого року виплатили матеріальну допомогу на загальну суму 2,5 млн гривень. Кілька справ повернули на доопрацювання. Інші проекти рішень проходять різні етапи погодження. Сьогодні ми повинні ухвалити рішення про надання компенсації ще п’ятьом членам родин загиблих героїв. Розмір виплати на 1 особу складає 878 800 грн», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що кошти на виплату цієї допомоги передбачені в міській цільовій програмі «Турбота. Назустріч киянам». На 2019-2021 роки – майже 51 мільйон гривень.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку