Головна  →  Новини  →  22 червня 2020

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Шановні співвітчизники!

Щороку, 22 червня,  відповідно до Указу Президента України, ми вшановуємо пам’ять жертв війни в Україні.

Цей день для кожного з нас наповнений трагічними спогадами і нестерпним болем у серці за мільйонами нерозквітлих українських доль, героями, хто ціною власного життя боровся заради миру та свободи.

Друга світова війна стала найбільш кривавою в історії людства. Проявляючи неабияку мужність у боротьбі за визволення від нацизму, український народ сплатив дуже високу ціну – незліченні жертви і масовий терор, руйнування, страждання та смерть.

Україна зробила значний внесок у наближення спільної перемоги Антигітлерівської коаліції, проте втрати виявились колосальними – війна забрала життя десятки мільйонів безвинних людей, гірка доля не оминула жодної української родини.

На жаль, змінити хід історії неможливо, але наш обов’язок пам’ятати ті страшні події та віддавати данину безмежної вдячності і поваги всім, хто йшов до великої перемоги не шкодуючи найдорожчого – життя.

Зараз, українці, як і в роки Другої світової війни захищають нашу державність та територіальну цілісність на сході країни, демонструючи прагнення до свободи, патріотизм і волелюбство.

І сьогодні, у цей скорботний день схиляємо голови перед кожним борцем за волю України та невинними жертвами війни.

Вірю, ми продовжимо гідно долати всі випробування на шляху до щасливого майбутнього країни та розбудовувати могутню, демократичну, європейську державу.

Слава Україні! Героям слава!

 

З повагою

 

Голова Печерської районної

в місті Києві державної адміністрації                                                                               Наталія КОНДРАШОВА

Перейти до спискуВерсiя для друку