Головна  →  Новини  →  27 березня 2020

Віталій Кличко: «Міська влада створює моніторингову групу, що працюватиме над збором інформації про потенційно хворих на коронавірус і тих, хто з ними контактував»

Міська влада створює моніторингову групу, що працюватиме над збором інформації про потенційно хворих та осіб, які з контактували з інфікованими на COVID-19. Дані збиратимуть від сімейних лікарів, «Київського лабораторного центру МОЗ України», Державної прикордонної служби, Головного управління нацполіції. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Вірус агресивний і розповсюджуються дуже швидко. І головним в його упередженні є обмеження соціальних контактів. Щоб не наражатися на ризик спілкування з носіями вірусу. Для цього сьогодні важливо впровадити дієвий механізм виявлення всіх носіїв вірусу, їх ізоляція та лікування», – сказав Віталій Кличко.

Він повідомив, що місто розробило алгоритм, який почало впроваджувати в чіткій співпраці з правоохоронними органами, медпрацівниками, мешканцями столиці.

«Перше, що треба зробити, – створити єдину інформаційну базу потенційно хворих осіб та осіб, які з ними контактували. Цих людей треба негайно відправляти лікуватися або – на ізоляцію. Тому міська влада створює моніторингову групу, що працюватиме над збором інформації від: сімейних лікарів, «Київського лабораторного центру МОЗ України», Державної прикордонної служби, Головного управління нацполіції та інших установ», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер Києва закликав киян також долучатися та надавати інформацію про випадки захворювань чи людей, які контактували з потенційно хворими.

«Це непроста і велика робота. Але тільки консолідацією зусиль ми зможемо локалізувати і зупинити розповсюдження вірусу!» – наголосив мер столиці.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку