Головна  →  Новини  →  4 березня 2020

Алгоритми дій щодо COVID-1: лікар-епідеміолог Оксана Кошалко розповіла, що треба знати

Коронавірус — рід вірусів, що об'єднує РНК-вмісні плеоморфні віруси середньої величини. Діаметр різних вірусів — приблизно 80-220 нм. Віруси розмножуються в цитоплазмі інфікованих клітин.

Спалах коронавірусної хвороби 2019, скорочена офіційна назва Covid-2019 або COVID-19, офіційна назва коронавірусу – SARS-CoV-2, який розпочався в середині грудня 2019 року в місті Ухань у центральному Китаї з фіксації появи серед місцевих мешканців пневмонії невідомого походження, які були різною мірою пов'язані насамперед із ринком тваринних та морепродуктів Уханя.

Коронавірус — об'єднує РНК-вмісні плеоморфні віруси середньої величини. Діаметр різних вірусів — приблизно 80-220 нм. Віруси розмножуються в цитоплазмі інфікованих клітин.

Лікар-епідеміолог відділу реагування на надзвичайні події та Міжнародних медико-санітарних правил Оксана Кошалко відповіла на актуальні питання щодо Covid-2019, а саме:

- чи можуть домашні тварини поширювати новий короновірус?;

- чи безпечно отримувати лист чи пакунок з Китаю;

- чи існують спеціальні ліки для профілактики або лікування короновірусу та чи ефективні антибіотики для лікування цього нового вірусу?;

- що робити громадянам та лікарям;

- які профілактичні заходи та інші питання.

Ознайомитись з презентаціями питань-відповідей лікаря-епідеміолога можна за посиланням:

Перейти до спискуВерсiя для друку