Головна  →  Анонси  →  21 лютого 2020

21 лютого відбудеться церемонія нагородження переможців ХХІ Всеукраїнського рейтингу «Книжка року’2019», якій передуватиме прес-конференція

21 лютого о 18:00 розпочнеться церемонія нагородження переможців ХХІ Всеукраїнського рейтингу «Книжка року’2019». Перед церемонією о 17:00 відбудеться прес-конференція із теми: «Навіщо книжкам рейтинг? або Захист від корупції».

Учасники прес-конференції:

  • Валерій Ананьєв, автор книжки-номінанта «Сліди на дорозі»;
  • Василь Шкляр, автор книжки-номінанта «Характерник»;
  • Олесь Доній, політичний експерт, багаторічний експерт «Книжки року»;
  • Діана Попова, директорка Департаменту культури Київської міської державної адміністрації.

Модератор – Костянтин Родик, президент рейтингу.

Місце проведення: вул. Хрещатик, 36, 1-й поверх, прес-центр КМДА (прес-конференція); 2-й поверх, Колонна зала (урочиста церемонія).

Акредитація представників ЗМІ за посиланням: https://forms.gle/fZ3TT5ko1BfekR996

Контактна особа: продюсерка проєкту Ірина Сауріна, +38 (067) 573 80 73, [email protected]

Довідково.

Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» – єдиний в Україні книжковий проєкт, у якому здійснюється оцінювання книжок на базі видавничого асортименту, а не на основі поданих заявок.

30 січня завершена публікація Коротких списків рейтингу у 7 номінаціях і 23 підномінаціях, а також окремої відзнаки – премії НОНФІКШН. До Коротких списків увійшли 177 книжок, що презентують найкращі зразки вітчизняного книговидавництва взірця 2019 року. Усі результати опубліковані на офіційній сторінці проекту у Facebook – https://www.facebook.com/knyzhkaroku/

Наприкінці грудня 2019 року 72 експерти проаналізували 921 видання та виставили свої оцінки. Претендентами на найвищу відзнаку «Книжка року’2019» стали 10 видань, що набрали максимальну кількість балів. У церемонії нагородження щороку беруть участь 500-600 запрошених: видавці, письменники, культурні менеджери, представники уряду, ВРУ, ділових кіл. На церемонії також присутні представники дипломатичних корпусів держав, що працюють в Україні.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку