Головна  →  Новини  →  31 січня 2020

Павло Бабій тримає на особистому контролі законність влаштування вхідних груп у Печерському районі

 

Печерська райдержадміністрації постійно контролює влаштування вхідних груп та вживає дієві заходи щодо недопущення руйнування конструкцій та фасадів будівель.

 Виконувач обов’язків голови Печерської райдержадміністрації Павло Бабій тримає на особистому контролі питання законності влаштування всіх вхідних груп на території Печерського району:

 «Влаштування вхідних груп обов’язково має бути врегульовано на законодавчому рівні, проте наше завдання не лише контролювати законність таких робіт, а й не допустити руйнування конструкцій будівель, в яких влаштовують вхідні групи та забезпечити безпеку мешканцям даних будинків. Тому, об’єднавши зусилля спільно з громадськістю ми досягнемо врегулювання всіх необхідних нормативно-правових актів та зупинимо незаконні дії на території Печерського району».

 Так, щодо незаконного втручання у фасад будівлі на вул. Цитадельна, 7, Павло Бабій оперативно відреагував на звернення мешканців та разом комунальними підприємствами району зупинили незаконні будівельні роботи у квартирі № 47, які призводили до руйнування будівлі.

 Зокрема, Печерською райдержадміністрацією вжито ряд заходів, серед яких направлено листи: Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА, Департаменту міського благоустрою КМДА, Департаменту містобудування та архітектури КМДА, та інших контролюючих органів щодо здійснення перевірки законності влаштування всіх вхідних груп у житлових будинках комунальної форми власності на території центрального району столиці.

 Крім того, для оперативного реагування на незаконні дії, при Печерській райдержадміністрації створюються робочі групи, у складі представників співвласників будинків, ОСН, Громадської ради, фахівців Печерської райдержадміністрації та інших експертів, з метою:

 - перевірки дозвільної документації та недопущення незаконного влаштування вхідних груп з втручанням у фасади будівель;

 - необхідності надання пропозиції відповідним центральним органам влади, з врегулювання деяких нормативно-правових актів в питаннях врахування згоди співвласників будинків при втручанні у несучі конструкції та інших видів будівельних робіт.

 Наразі будівельні роботи у приміщеннях, у яких незаконно влаштовані вхідні групи – зупинено.

 Ознайомитись з переліком влаштування вхідних груп та дій, які проводяться Печерською райдержадміністрацією щодо законного врегулювання та  недопущення руйнування фасадів будівель, за посиланням:

Додаток 1 

Додаток 2   

 Інформація щодо законодавчих актів на переведення житлових приміщень до нежитлового фонду та влаштування вхідних груп, за посиланням: 

Перейти до спискуВерсiя для друку