Головна  →  Новини  →  8 січня 2020

Вся країна співчуває родинам загиблих у авіакатастрофі літака авіакомпанії МАУ в Ірані

Вся країна співчуває родинам загиблих у авіакатастрофі літака авіакомпанії МАУ в Ірані

8 січня 2020 року літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» зазнав авіакатастрофи в аеропорту «Імам Хомейні» в Ірані.

 За попередньою інформацією представника авіакомпанії Міжнародні авіалінії України (МАУ), 8 січня 2020 року після зльоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні (м. Тегеран) пасажирський літак авіакомпанії МАУ зазнав катастрофи і впав неподалік аеропорту. За інформацією, яка уточнюється, пасажири зазначеного рейсу та екіпаж загинули.

 За оновленою інформацією МЗС України, на борту перебувало 11 громадян України (2 пасажири та 9 членів екіпажу), 63 – Канади, 82 – Ірану, З – Німеччини, 10 – Швеції, 4 – Афганістану, 3 – Великої Британії.

 Сьогодні зранку, 8 січня, Президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук висловив щирі співчуття рідним та близьким всіх пасажирів і членів екіпажу літака, що зазнав авіакатастрофи. З повним текстом звернення Володимира Зеленського можна ознайомитись, за посиланням:https://www.facebook.com/zelenskiy95

 Також Президент України Володимир Зеленський дав доручення Генеральному прокурору відкрити кримінальне провадження щодо катастрофи літака МАУ в Тегерані. Повинна бути створена слідча комісія з представників силових і профільних відомств, відповідальних за цивільну авіацію. Маємо відпрацювати всі можливі версії. Незалежно від висновків стосовно причин катастрофи в Ірані, буде проведено перевірку льотної придатності всього цивільного флоту.

 Печерська районна в місті Києві державна адміністрація висловлює співчуття усім близьким та родичам загиблих.

Наразі у Департаменті консульської служби МЗС України створено оперативну кризову групу, телефон гарячої лінії – (044) 238 16 57.

Перейти до спискуВерсiя для друку