Головна  →  Новини  →  20 вересня 2019

Одним з головних пріоритетів Мінрегіону є розвиток людського потенціалу, – Дмитро Живицький

Ми закладаємо в основу розвитку громад і територій нові принципи і підходи, як спрямовані на розвиток людського потенціалу. Держава стане сервісом, що забезпечуватиме потреби людей, які мають отримувати якісні послуги незалежно від того, живуть вони в селі, в місті, в мегаполісі або гірських територіях.

Про це під час круглого столу «Розробка та впровадження планів регенерації міст: найкращий міжнародний досвід та можливості для України» наголосив перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Дмитро Живицький.

«Процес урбанізації зупинити неможливо, і ключову роль у розвитку країни грають саме міста і громади, які здатні конкурувати за основний ресурс – людський потенціал. І тут ми програємо. Люди все частіше виїжджають працювати за кордон. Тому наша задача сформувати складові добробуту українців за показниками: рівень освіти, рівень охорони здоров’я, якість навколишнього середовища тощо. А також ми працюємо над розробкою мінімального переліку державних сервісів та індикаторів розвитку громад та регіонів. Для того, щоб забезпечити надання якісних державних послуг, нам потрібно розбудувати якісну інфраструктуру в регіонах», – повідомив перший заступник Міністра.

Дмитро Живицький наголосив, що Міністерство відкрите до взаємодії та буде виконувати роль комунікатора, щоб сформувати єдиний вектор розвитку держави.

Джерело: КМУ

Перейти до спискуВерсiя для друку