Головна  →  Новини  →  19 серпня 2019

Глава держави закликав Ізраїль визнати Голодомор актом геноциду українського народу

Президент України Володимир Зеленський звернувся до ізраїльської сторони із закликом визнати Голодомор 1932-33 років актом геноциду українського народу. Про це Глава держави заявив за підсумками переговорів з Прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, який перебуває з офіційним візитом в Україні.

«Україна та Ізраїль мають давні тісні історичні зв’язки. Наші народи спільно пережили всі трагедії новітньої історії – Голодомор і Голокост, Другу світову війну, тоталітарний радянський режим», – підкреслив Президент.

Володимир Зеленський нагадав, що сьогодні разом з Біньяміном Нетаньягу відвідає Національний історико-меморіальний заповідник «Бабин Яр» і вшанує пам’ять жертв масових розстрілів у Бабиному Яру та жертв Голокосту.

«Все це – гіркі моменти нашої спільної історії, що повинні об’єднувати нас з надією на світле майбутнє та неможливість повторення подібних трагедій», – наголосив Глава держави.

Зі свого боку Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу зазначив, що масове вбивство тисяч євреїв у Бабиному Яру є прикладом спільної трагедії українського та єврейського народів.

Джерело: АПУ

Перейти до спискуВерсiя для друку