Головна  →  Новини  →  15 квітня 2019

Визначено переможця відкритого конкурсу на оренду приміщення кінотеатру «Київ»

Переможцем відкритого конкурс на оренду приміщення кінотеатру «Київ», що належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва, на відкритому аукціоні стало ТОВ «Сінема-Центр» із пропозицією у 2 млн 119 тисяч грн на місяць без ПДВ. Таким чином, надходження до бюджету столиці від оренди приміщення збільшаться у 45 разів. Як відомо, попередній орендар сплачував 47 тис. грн на місяць за оренду приміщення кінотеатру. Про таке рішення конкурсної комісії повідомив заступник голови КМДА Володимир Слончак.

«Кінотеатр Київ – це перлина столиці і знаковий для всіх містян кінотеатр. Тому для нас є важливим зберегти його унікальність, його глядача, а отже – фестивальний профіль. Міська влада спільно з громадськістю, а також за рекомендаціями Департаменту культури прописала умови конкурсу так, аби за кінотеатром у подальшому було збережено його фестивальне та арт-хаусе спрямування. Ми очікуємо, що новий орендар буде чітко виконувати поставлені умови конкурсу, за чим місто буде пильно слідкувати. А кінотеатр розвивався і приносив користь усім сторонам: киянам і гостям столиці, місту та орендарям», – повідомив Володимир Слончак.

Термін дії договору оренду становить 10 років, протягом цього терміну Київська міська рада не буде приймати рішення щодо приватизації цього об’єкту. У разі невиконання орендарем умов договору, питання вирішуватиметься у судовому порядку.

«Звісно, переможець конкурсу має укласти охоронний договір із Департаментом охорони культурної спадщини, в якому буде чітко визначено цільове призначення будівлі – кінотеатр. Я нагадаю, що приміщення кінотеатру – це понад 7300 квадратних метрів у центрі столиці. І я переконаний, що за розумного господарювання є всі можливості зробити його роботу більш ефективною для містян з покращенням його стану і збереженням його самобутності», – додав заступник голови КМДА.

Нагадаємо, що міська влада спільно з громадськістю прописала умови конкурсу так, що за кінотеатром збережено його фестивальне та арт-хаусе спрямування.

Окрім того, кінотеатр має надавати значну увагу популяризації українського національного кінематографу (який має складати не менше 30% загального репертуару) та здійснювати прем’єрні покази фільмів українського виробництва.

Кінотеатр має продовжити свою роботу у форматі фестивального центру столиці, співпрацюючи з найбільшими міжнародними кінофестивалями, у тому числі КМКФ «Молодість», DocuDays, КРОК, Одеський міжнародний кінофестиваль та іншими.

Орендар має забезпечити вільний доступ до кінотеатру глядачів з інвалідністю та маломобільних категорій населення, облаштувавши для цього пандуси на сходах та спеціальні вбиральні.

Особлива увага має бути приділена освітнім та дитячим програмам, зокрема, частина заходів має носити благодійний характер, адресований незахищеним верствам населення та дітям із багатодітних, малозабезпечених родин тощо.

Орендар має активно співпрацювати з посольствами та культурними центрами країн світу з метою регулярного проведення фестивалів національного кіно цих країн.

Забезпечити публічне обговорення планів роботи кінотеатру та міжнародних програм у ньому протягом 30 днів із моменту підписання договору оренди.

Передбачити максимально ефективне використання площ кінотеатру для облаштування там культурно-мистецьких просторів та надання супутніх послуг (офіс кінофестивалю, коворкінг, конференц-зали, семінари та розвиваючі програми, попкорн-бар, кафе).

Нагадаємо, що у конкурсі на оренду приміщення кінотеатру «Київ» брали участь: громадська організація «Фонд «Молодість», ТОВ «Планета Кіно», ТОВ «Сінема-Центр», ТОВ «Сантіні Ф’южин», ПрАТ «Мультіплекс-Холдінг».

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку