Головна  →  Новини  →  22 листопада 2018

Голова Печерської райдержадміністрації провів робочу нараду з питань організації проведення новорічних та різдвяних свят у Печерському районі

 

Сьогодні, 22 листопада, голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук провів робочу нараду з підготовки та проведення новорічно-різдвяних святкових заходів на території Печерського району. Фотозвіт

У нараді взяли участь: заступник голови Печерської райдержадміністрації Анатолій Невмержицький, заступник керівника апарату Печерської РДА Павло Бабій, начальник відділу культури та охорони культурної спадщини Наталія Забіла, директор комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Ігор Білий та інші керівники структурних підрозділів.

Під час наради була обговорена тематика новорічно-різдвяних заходів.

З презентаціями проектів виступили: начальник науково-дослідного відділу музейних програм і проектів Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Олег Топилко; викладач кафедри художньої кераміки, дерева, скульптури та металу Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука Марія Зенькова; директор ТОВ «Тандем Груп Організатор подій» Ірина Чернявська.

Програма новорічно-різдвяних заходів розпочнеться відкриттям резиденції святого Миколая у Великій Лаврській дзвіниці Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Головною подією на Печерську стане культурно-мистецьке дійство «Етно рік на Печерську», на основній новорічній локації біля кінотеатру «Зоряний», де буде встановлено рекорд України «Найбільша кількість іграшок в етнічному стилі зроблена дітьми, на одній локації».

Також на Печерську буде проведено близько 50-ти новорічно-різдвяних заходів для дітей пільгових категорій Печерського району, мешканців та гостей столиці, а саме:

- виставка робіт студентів Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука у камінній залі Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця»;

- святкова програма з показом новорічного фільму українського виробництва «Пригоди S Миколая» в приміщенні культурного центру «Кінотеатр Київ»;

- родинне свято «Казкове Різдво» в Київській міській галереї мистецтв «Лавра».

Завершить новорічно-різдвяні свята у Печерському районі культурно-мистецьке дійство «Новий рік старим не буває» на території біля кінотеатру «Зоряний», де наймолодший та найстарший виконавець щедрівок зафіксують рекорд України.    

Перейти до спискуВерсiя для друку