Головна  →  Новини  →  24 вересня 2018

В 2019 році на Печерську відкриється Латвійський сквер – громадський простір європейського зразка

В 2019 році на Печерську  відкриється Латвійський сквер – громадський простір європейського зразка

24 вересня 2018 року в Печерській райдержадміністрації відбулась презентація проекту щодо облаштування Латвійського скверу в центральному районі столиці (переглянути).

Згідно з концепцією проекту, на початку 2019 року черговий громадський простір в Печерському районі перетвориться на сучасну європейську зону відпочинку. Урбаністична ініціатива передбачає облаштування скверу з втіленням новітніх архітектурних рішень та із використанням національних латиських мотивів й символів.

В рамках реалізації проекту в одній частині території буде створений квітковий газон у кольорах державного прапору Латвії за підтримки Ризького Ботанічного саду і, враховуючи існуючі кліматичні умови, системи постійного поливу зелених насаджень. Крім того, передбачається укласти якісну бруківку і облаштувати художню зону освітлення. А ще, за підтримки Міністерства закордонних справ Латвійської Республіки заплановано доставити із Латвії сучасні лавки як подарунок Печерському району столиці.

Для реалізації зазначеного проекту, сьогодні також відбулось підписання трьохстороннього Меморандуму про співпрацю між Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією, Посольством Латвійської Республіки в Україні та комунальним підприємством по утриманню зелених насаджень Печерського району м. Києва.

Свої підписи у документі поставили голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук, Надзвичайний та Повноважений Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс та директор комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Печерського району м. Києва Ігор Білий. Фотозвіт

Мета Меморандуму: реконструкція скверу «Латвійський», який розташований між вулицею Михайла Омеляновича-Павленка і Бутишевим провулком та забезпечення привабливого публічного простору в центральному районі столиці.

Угода про співпрацю між Сторонами визначає наступні принципи співробітництва:

- утримання території скверу «Латвійський» в безпечних та комфортних умовах;

- організація належного рівня благоустрою на території скверу;

- організації проведення робіт, в межах повноважень, з благоустрою скверу;

- організація проведення, в межах повноважень, ремонтно-відновлювальних робіт;

- долучення до заходів, пов’язаних з санітарним очищенням території скверу.

Довідково:

Відповідно до рішення Київської міської ради від 22 лютого 2018 року №321/4385 «Про перейменування скверу у місті Києві» сквер Андрія Іванова (між вулицею Михайла Омеляновича-Павленка і Бутишевим провулком) перейменовано на сквер Латвійський.

Перейти до спискуВерсiя для друку