Головна  →  Новини  →  16 травня 2018

Починаючи з 20 травня Печерський район прийматиме делегацію з Німеччини – Сергій Мартинчук


В Україну з чотириденним візитом у неділю, 20 травня, прибуває делегація  з Німеччини на чолі з мером округу Шарлоттенбург-Вільмерсдорф м. Берлін паном Рейнхардом Науманом.

«Програмою перебування іноземної делегації передбачено обговорення перспектив розвитку співробітництва для обміну досвідом роботи районних адміністрацій, використання кращого іноземного досвіду на довгостроковій основі в галузі медицини, культури, житлово-комунальної сфери тощо», - наголосив Сергій Мартинчук.

У рамках візиту, 21 травня, в приміщенні Печерської райдержадміністрації відбудеться офіційна зустріч сторін, німецьку делегацію особисто прийматиме голова району Сергій Мартинчук.

Під час переговорів сторонами розглядатимуться умови розробки спільної програми на 2020-2030 роки, в рамках якої визначатиметься сучасний механізм захисту прав людини за міжнародними стандартами. Дана програма покликана створювати передумови щодо ефективної співпраці в соціальній сфері, а також  освітній, екологічній, туристичній, гуманітарній тощо.

Довідково:

Нагадаємо, що у 2016 році голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук відвідав з робочим візитом м. Берлін (Федеративна Республіка Німеччина) для налагодження партнерських відносин між центральним районом Шарлоттенбург-Вільмерсдорф та Печерським районом м. Києва.

Під час перебування в ФРН, для перейняття іноземного досвіду, Сергій Мартинчук відвідав Берлінське енергетичне агентство (BEA), де персональний асистент  енергетичного агентства Гуннар Бец представив енергетичну концепцію Німеччини в галузі житлово-комунального господарства.

Також, Сергій Мартинчук ознайомився з функціонуванням Берлінського центру для біженців, відвідав Регіональний центр політичної освіти у Берліні тощо.

Загалом, досвід партнерської співпраці між центральним районом Шарлоттенбург-Вільмерсдорф м. Берлін та центральним Печерським районом м. Києва сягає –  27 років, починаючи з  лютого 1991 року.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку