Головна  →  Новини  →  23 лютого 2018

Сергій Мартинчук провів публічний звіт про підсумки роботи райдержадміністрації за 2017 рік

Сергій Мартинчук провів публічний звіт про підсумки роботи райдержадміністрації за 2017 рік

23 лютого 2018 року голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук, провів публічний звіт з офіційним виступом про підсумки діяльності райдержадміністрації за 2017 рікФотозвіт

Публічний звіт голови Печерської РДА переглянути презентацію >>>

 

Громадський звіт

голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Мартинчука Сергія Олександровича

про підсумки роботи райдержадміністрації за 2017 рік

 

Доброго дня, шановні присутні! До вашої уваги хочу представити звіт про підсумки роботи Печерської районної в місті Києві державної адміністрації за 2017 рік.

На початку свого виступу хочу зазначити, що загалом 2017 рік був насичений подіями, наполегливою працею, сповнений новими досягненнями, успішними проектами та творчими здобутками.

1. Бюджетом міста Києва на 2017 рік для Печерського району затверджений   обсяг   доходів  загального  фонду  в  сумі  5  млрд.  23 млн.грн.

Фактично за рік отримано доходів в сумі 4 млрд. 926 млн.грн, що становить 98,1% до планового показника. У порівнянні з відповідним періодом минулого року темп росту надходжень до бюджету   по   Печерському   району   становить   117,9 %,   або  747,8 млн.грн.

Печерський район – один із центральних районів столиці, який за своєю територією є найменшим та забезпечив надходження до місцевого бюджету 16,4% загального обсягу міста Києва.

Планові показники видаткової частини загального фонду бюджету міста Києва по головному розпоряднику коштів «Печерська районна в місті Києві державна адміністрація» на 2017 рік затверджено у сумі 696 млн. грн. Профінансовано видатки на суму 677,1 млн. грн.

 

Плановий обсяг видатків загального фонду бюджету міста Києва по Печерському району порівняно з відповідним показником минулого року збільшився на 33%. Виконання планових показників становить 97,3 %.

Із загальної виділеної суми спрямовано по галузях:

  • Освіта – 403,4 млн. грн.
  • Охорона здоров’я – 78,5 млн. грн.
  • Державне управління – 58,7 млн. грн.
  • Культура і мистецтво – 55,5 млн. грн.
  • Житлово-комунальне господарство – 53,2 млн. грн.
  • Соціальний захист та соціальне забезпечення – 16,0 млн. грн.
  • Фізична культура і спорт – 5,7 млн. грн.

На оплату за спожиті енергоносії було спрямовано 37,9 млн.грн. На    оплату    харчування    по    галузі    «Освіта» спрямовано    14,2 млн.грн, в тому числі для забезпечення безкоштовного та пільгового харчування в загальноосвітніх навчальних закладах.

По галузі «Соціальний захист та соціальне забезпечення» забезпечувалось харчування у відділенні для дітей з ДЦП на суму 26,8 тис. грн.

Видатки на оплату медикаментів склали 8,4 млн. грн, в тому числі   для  пільгових  категорій  населення  –  5,2 млн. грн,  з  них  1,9 млн.грн – програма реімбурсації (відшкодування вартості ліків державою).

Видатки на виконання міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» склали 1,1 млн. грн.

Загалом,  на  фінансування   захищених   статей   виділено   294,7 млн.грн, або 89% від загальної суми проведених видатків.

На фінансову підтримку об’єктів житлово-комунального господарства використано 15,5 млн. грн.

На проведення благоустрою в районі, що проводить комунальне підприємство  по  утриманню  зелених  насаджень,  використано  37,6 млн. грн.

Видатки спеціального фонду (бюджет розвитку), в частині придбання обладнання довгострокового користування, затверджені на  2017 рік в сумі 8,8 млн. грн,  профінансовано  видатків  у  сумі  8,5 млн. грн, що становить 96,6 % до затвердженого плану.

Одним із важливих напрямків у 2017 році було виконання «Програми економічного та соціального розвитку м. Києва». Згідно цієї програми у Печерському районі були проведені ремонтні роботи на 302 об’єктах на загальну суму 104,125 тис.грн, з них:

 - по галузі житлово-комунального господарства – 245 об’єктів, а саме: заміна вікон у під’їздах житлових будинків, ремонт сходових клітин, облаштування спортивних майданчиків, ремонт інженерних мереж тощо;

- по галузі освіти – 33 об’єкти, зокрема: утеплення фасадів, ремонт внутрішніх приміщень, заміна вікон, благоустрій територій;

- по галузі культури, охорони здоров’я та соціального захисту – 15 об’єктів, а саме: ремонт покрівлі, заміна вікон, ремонт інженерних мереж та ремонт внутрішніх приміщень.

Окрім зазначених робіт капітального характеру, за Програмою 2017 року був розроблений проект на реконструкцію будівлі під розміщення дитячого садку на території загальноосвітнього навчального закладу № 5 по вулиці Тимірязєвській, 36, а також розпочато проектування реконструкції дошкільного навчального закладу № 325 за адресою: бульвар Дружби Народів, 7-А.

Також, виконано роботи з реконструкції приміщення під Дитячий будинок сімейного типу за адресою: Печерський узвіз, 19. Відкриття якого відбулось 7 лютого 2018 року за участю Київського міського голови Віталія Володимировича Кличка.

Виконано роботи з капітального ремонту для відновлення Дошкільного навчального закладу № 48 по вулиці Анрі Барбюса, 5А.

2. На території Печерського району функціонує 62 заклади освіти, з них: 33 дошкільних навчальних заклади та 29 загальноосвітніх.

У 2017-2018 навчальному році у загальноосвітніх навчальних закладах комунальної форми власності розпочали навчання 13 741 учень, приватної форми власності - 857 учнів, в дошкільних навчальних закладах - 2718 дітей.

 

В дошкільних навчальних закладах функціонує 28 груп компенсуючого типу, в яких виховується 458 дітей, що складає 17% від загальної кількості. Це групи для дітей з вадами мови, зору, із скаліотичною осанкою та дітей з позитивною туберкуліновою пробою.

У Печерському районі як і загалом по місту Києву існує потреба у дошкільних навчальних закладах, адже укомплектованість дитячих садків становить в середньому понад 140%.

Тому, відповідно до Плану відновлення місць в дошкільних навчальних закладах на 2018 рік передбачено реконструкцію та капітальний ремонт у трьох закладах, що надасть можливість створити ще 160 додаткових місць.

Відповідно до розпорядження Печерської райдержадміністрації, діти із сімей киян, які загинули під час участі в Революції Гідності та діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування отримували безкоштовне харчування.

119 дітей пільгових категорій, де у сім’ях троє і більше дітей отримують харчування у розмірі 65% від фактичної вартості.

У закладах освіти Печерського району створені та діють громадські комісії контролю за якістю харчування дітей у складі представників трудового колективу та батьків, які контролюють якість готових страв та терміни реалізації продукції.

Пріоритетним напрямком розвитку загальноосвітньої профільної освіти є оволодіння базового рівня знань, умінь та якостей, що в подальшому надасть конкурентоздатність у навчанні і професійній діяльності учнів та осмисленого вибору професії. Загалом, профільним навчанням у 2017 році було охоплено 1372 учня старших класів.

З метою формування професійних намірів учнів та побудови професійної кар’єри загальноосвітніми закладами району укладено 123 угоди про співпрацю з вищими навчальними закладами, коледжами та іншими науковими установами.

Протягом навчального року у багаточисленних конкурсах, олімпіадах взяли участь 17 896 учнів закладів освіти, учасниками районних учнівських олімпіад стали 4 534 учні.

За підсумками навчального року в Печерському районі отримали свідоцтва про базову освіту 1382 учня, з них з відзнакою 100 отримали 7,2%. Атестати про повну загальну середню освіту отримали 1336 випускника, атестат особливого зразка – 125 учнів. Золоті медалі отримали 82 випускника, Срібні – 43 учні. Слід відмітити, що протягом останніх років ці показники стабільно високі.

В зовнішньому незалежному оцінюванні 2017 року взяли участь 2125 випускників закладів освіти.

 

3. У підпорядкуванні Печерської районної в місті Києві державної адміністрації знаходяться три лікувально-профілактичні заклади:

- Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги», в якому налічується 11 амбулаторій.

- Комунальне некомерційне підприємство «Консультативно-діагностичний центр».

- Госпіталь для інвалідів війни «Печерський».

З метою забезпечення доступності та підвищення якості надання медичних послуг в районі триває впровадження інформаційно-аналітичної системи «Електронна медицина».

Система «helsi me» дозволяє пацієнтові в онлайн-режимі обрати собі лікаря та записатись на прийом.

На виконання програми «Доступні ліки» лікарями Печерського району було виписано понад 32 тисячі рецептів для 27 тисяч осіб на загальну суму 2006,7 тис. грн.

Для флюорографічних обстежень населення Печерського району Консультативно-діагностичний центр укомплектовано двома флюорографами, які здійснюють цифрову обробку зображення.

У 2017 році для амбулаторного лікування пільгових верств населення та видачі медикаментів витрачено 3006,0 тис. грн, що на 14,5% більше ніж у 2016 році.

Протягом 2017 року від надання платних медичних послуг населенню, організаціям та з оренди приміщень отримано 9,4 млн. грн.

На базі зубопротезного відділення Консультативно-діагностичного центру протягом року виконано безкоштовне зубопротезування 236 малозабезпеченим особам.

4. Ще одним із пріоритетних завдань у Печерському районі є покращення стану благоустрою території всього району. Оскільки, в історичному центрі Києва зосереджені важливі об’єкти національного та культурного значення, зокрема, центральні органи державної влади, іноземні дипломатичні представництва та інші стратегічні для України об’єкти, є необхідність у посиленні контролю за станом благоустрою.

Так, протягом 2017 року фахівцями відділу контролю за благоустроєм було складено 754 протоколи про адміністративні правопорушення та вручено 3589 приписів за неналежний санітарно-технічний стан території, незаконне розміщення тимчасових споруд, несанкціоновану торгівлю та інші порушення.

Також, з метою поліпшення та утримання території району в належному санітарному стані було проведено понад 11 масштабних толок. Заходи з прибирання проводились за участю високопосадових осіб, військовослужбовців Національної гвардії України, відомих культурних діячів, народних артистів України, депутатів, спортсменів та громадськості.

Не залишається осторонь і протидія розміщенню несанкціонованих місць стихійної торгівлі на території Печерського району. Протягом 2017 року спільними зусиллями спеціалістів відділу контролю за благоустроєм та співробітників поліції вживались заходи з боротьби з незаконною торгівлею, а саме було проведено 27 рейдових перевірок із вилученням товару та складанням на правопорушників адміністративних протоколів.

Нажаль, на сьогоднішній день ця проблема не вирішена не тільки у Печерському районі, а й по всьому місту Києву. Ми докладаємо усіх зусиль, щоб у майбутньому припинилась торгівля з рук, в першу чергу біля станцій метрополітену.

5. У Печерському районі нараховується 906 багатоповерхових житлових будинків, в тому числі 673 комунальної форми власності та 233 інших форм власності.

На виконання Комплексної цільової програми з підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури міста Києва на 2016-2020 роки Печерською райдержадміністрацією постійно ведеться робота по інформуванню та роз’ясненню населення щодо переваг у створенні в будинках ОСББ. Для цього проводяться регулярні зустрічі із мешканцями будинків, семінари – навчання, консультації тощо.

Із дня вступу в дію Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку» з 2001 року, в Печерському районі створено 173 ОСББ в 180 житлових будинках різних форм власності, в тому числі у звітному році створено 12 ОСББ.

Також, приділяється велика увага щодо поширення інформації серед населення стосовно участі у програмі співфінансування (70/30) з енергоефективності, затвердженої відповідним рішенням Київської міської ради, суть якої полягає в тому, що співвласники сплачують лише 30% вартості робіт, а 70 % сплачується з бюджету міста Києва, в результаті чого, в 2017 році прийняли участь 8 ОСББ/ЖБК.

Комунальним підприємством «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району м. Києва» виконуються роботи по впровадженню енергозберігаючих технологій у системах освітлення під’їздів житлових будинків комунальної власності району. На даний час виконано переобладнання світильників на світильники з LED стрічками в місцях загального користування в 87 житлових будинках, де встановлено 1426 плафонів та виконано переобладнання системи освітлення на енергозберігаюче у 87 ліфтах.

Відповідно до адресного переліку об’єктів з реконструкції та модернізації ліфтів у житлових будинках міста Києва на 2017 рік, у Печерському районі виконано роботи по заміні ліфтів у 8 житлових будинках комунальної форми власності.

Відповідно до розпорядження Київської міської державної адміністрації у Печерському районі встановлено 8 підземних контейнерів для збору сміття. Роботи в даному напрямку продовжаться і у 2018 році.

З метою безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення у 57 житлових будинках облаштовано 74 пандуси.

6. З початком опалювального сезону в Печерському районі згідно з графіком було підготовлено 906 житлових будинків всіх форм власності, а також 54 заклади освіти, 17 закладів медицини, 28 закладів культури та 2 територіальних центри соціального обслуговування.

Відповідно до заходів по підготовці житлового фонду до роботи в осінньо-зимовий період, працівниками житлово-експлуатаційних дільниць були виконані роботи, а саме: перевірені та підготовлені внутрішньобудинкові системи опалення, холодного та гарячого водопостачання, каналізації та електросистеми у 673 будинках.

Також, виконано роботи в 21 житловому будинку з відновлення сходових клітин та перевірено герметизацію інженерних вводів у 673 будинках. Відремонтовано 14 електрощитових та замінено понад 600 метрів внутрішноьобудинкових електромеж.

У зв’язку з підвищенням тарифів на комунальні послуги працівниками комунальних служб району постійно ведеться роз’яснювальна робота серед мешканців, а саме: на дошках оголошень біля житлових будинків та в приміщеннях ЖЕДів й Центру обслуговування споживачів розміщені інформаційні роз’яснення, а також постійно проводиться консультаційна робота щодо можливості оформлення субсидій на сплату житлово-комунальних послуг.

7. З метою ефективного використання майна територіальної громади та виконання економічних показників відділом з питань майна комунальної власності та підприємствами – балансоутримувачами формуються переліки комунального майна, які можуть бути передані в оренду.

Зазначені переліки об’єктів висвітлюються на офіційному веб-порталі Київської міської державної адміністрації та на сайті Печерської райдержадміністрації.

Загалом, Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією укладено 408 договорів оренди.

За орендоване майно комунальної власності територіальної громади міста Києва станом на 1 січня 2018 року (без ПДВ, переплат та податку на землю):

 - нараховано орендної плати - 16 503,00 тис. грн.

 - отримано орендної плати – 17 397,19 тис. грн.

- сума заборгованості – 3 663,28 тис. грн.

Співвідношення суми заборгованості станом на 1 січня 2018 року до початку поточного року становить 83,4 %, тобто показник покращився в порівнянні  до початку року на 16,6 %.

При Печерській районній держадміністрації діє постійна комісія, яка щомісяця розглядає питання щодо погашення заборгованості з орендної плати та здійснює контроль за виконанням договорів про передачу в оренду майна.

Так, протягом 2017 року здійснювалась претензійна та позовна робота з орендарями-боржниками. Всього подано 12 позовів до судів міста Києва про стягнення заборгованості, виселення та розірвання договорів на загальну суму 333, 89 тис. грн.

Задоволено 5 позовів про стягнення заборгованості на загальну суму 178,73 тис. грн. інші позови перебувають на розгляді.

З метою захисту майнових інтересів територіальної громади міста Києва, недопущенням втрати приміщень комунальної форми власності, Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією забезпечено проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Так, станом на 1 січня 2018 року зареєстровано право власності на 111 об’єктів нерухомості із 733.

8. На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Печерської районної в місті Києві державної адміністрації перебуває 8243 одержувачів державної соціальної допомоги та компенсацій, передбачених чинним законодавством України.

Станом на 01.01.2018 на обліку в управлінні перебуває:

- 904 учасника антитерористичної операції;

- 2079 осіб, які є членами сімей учасників АТО;

- 8 сімей загиблих під час участі в АТО;

- 7 осіб, які поранені в ході проведення АТО.

Протягом 2017 року 449 учасникам антитерористичної операції  та членам їх сімей призначено щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Також, 32 учасника АТО за направленням управління пройшли професійне навчання, 4 учасника АТО пройшли психологічну реабілітацію в санаторно-курортних закладах України.

Окрім цього, видано 142 путівки для оздоровлення дітей учасників антитерористичної операції віком до 7 років у супроводі матері, батька або особи, яка замінює батьків.

 

Відповідно до міської цільової програми «Турбота. На зустріч киянам» протягом 2017 року було призначено одноразову матеріальну допомогу 403 малозабезпеченим особам, які опинились в складних життєвих обставинах, на загальну суму 610 000 грн.

Також, призначено одноразову грошову допомогу 31 особі, які постраждали під час участі в масових акціях громадського протесту Революції Гідності.

Станом на 01.01.2018 житловою субсидією користуються 9044 домогосподарств.

У Печерському районі ведеться робота щодо захисту внутрішньо переміщених осіб. Так, до Єдиної інформаційної бази даних про взятих на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції станом на 1 січня 2018 року внесено 10 256 осіб, в тому числі 2056 дітей.

Протягом 2017 року призначено або поновлено соціальні виплати 4 106 внутрішньо переміщеним особам.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 №1045 «Деякі питання виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів» за 2017 рік було профінансовано виплату стипендій 1193 студентам на загальну суму 17 617 511, 48 грн.

У 2017 році на території Печерського району запрацював пункт гуманітарної допомоги та збору речей для малозабезпечених верств населення та переселенців.

«Банк одягу» працює на базі Територіального центру соціального обслуговування Печерського району за сприяння Благодійного фонду «Агапіт», де малозабезпечені мешканці мають змогу отримати безкоштовно одяг, їжу й навіть інвалідні візки. На теперішній час послугами «банку» скористались 206 осіб.

Окрім цього, у Печерському районі на виконання міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» протягом 2017 року надавалось безкоштовне гаряче харчування та продуктові набори малозабезпеченим одиноким печерянам.

У 2017 році загальна сума, що була передбачена кошторисом для забезпечення безкоштовним гарячим харчуванням складала 312 000 грн. Гарячими обідами у 2017 році вдалось забезпечити 119 малозабезпечених осіб похилого віку, а також 120 малозабезпечених одиноких та інших громадян, які отримали продуктові набори.

9. Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією здійснюється облік громадян, які потребують покращення житлових умов.

Станом на 1 січня 2018 року на квартирному обліку при Печерській райдержадміністрації перебуває 2627 родин. Одночасно в організаціях, установах та підприємствах – 1952 родини.

У 2017 році Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією, надано жилі приміщення 80 родинам, які перебували на квартирному обліку за місцем проживання у Печерському районі.

За звітний період проведено 21 засідання громадської комісії з житлових питань, під час яких були розглянуті заяви громадян та клопотання про взяття на квартирний облік, внесення змін до облікових справ та заяви на видачу ордерів на кімнати у гуртожитках.

За прийнятими рішеннями на засіданнях громадської комісії з житлових питань підготовлено 187 розпоряджень про надання службової житлової площі працівникам підприємств, установ та організацій і видано 169 ордерів.

Також видано 31 ордер мешканцям гуртожитків, що розташовані у Печерському районі та передані на баланс територіальної громади міста Києва.

Хочу відзначити, що на початок 2018 року Печерській райдержадміністрації передано 8 квартир в новобудовах, для черговиків квартирного обліку, які потребують поліпшення житлових питань.

10. З метою запобігання злочинів та інших правопорушень райдержадміністрація співпрацює з уповноваженими правоохоронними органами, військовими підрозділами та громадськими формуваннями.

Для забезпечення ефективного правопорядку, протягом 2017-2018 років діє «Меморандум спільних дій Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, Комунального підприємства «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва», Печерського районного в місті Києві військового комісаріату та Печерського управління поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві на 2017-2018 роки».

Також, 13 лютого 2018 року був підписаний та вступив в дію Меморандум з Національною поліцією та Муніципальною вартою про партнерство і співпрацю з Печерською райдержадміністрацію.

Безпека мешканців та району – пріоритетне завдання! Спільними зусиллями, шляхом використання ефективних форм співпраці, ми досягнемо найкращих результатів.

11. Важливою функцією державного регулювання є захист природного середовища та контроль стану довкілля. Нагадаємо, що на території Печерського району розміщено 2 стаціонарні пости заміру стану атмосферного повітря, які оперативно передають інформацію до центральної геофізичної обсерваторії для здійснення моніторингу показників в цілому по місту.

Частка викидів від стаціонарних джерел по Печерському району, відповідно до державної статистичної звітності, становить 0,05% від загальноміських, що є в декілька разів нижча ніж по місту Києву.

У зимовий період, для обробки посипковими матеріалами пішохідних доріжок у паркових зонах Печерського району, вже третій рік поспіль використовується реагент «Бішофіт», який не завдає шкоди довкіллю. Цьогоріч було закуплено 7 т бішофіту.

Для забезпечення мешканців якісною питною водою у 2017 році відкрито новий бюветний комплекс та ще 2 відремонтовано. Загалом, на Печерську знаходяться 8 бюветних комплексів артезіанського водопостачання. Профілактичні роботи та контроль за якістю питної артезіанської води здійснює Комунальне підприємство «Київводфонд».

Навесні 2017 року, мобільні бригади КП «Плесо» та структурні підрозділи Печерської райдержадміністрації виконували роботи з благоустрою та розчищенню берегів річки Либідь, берега річки Дніпро та укріплення берега озера Видубицьке.

В цілому необхідно відмітити, що Печерський район й надалі відноситься до найбільш екологічно безпечних районів міста.

12. Для забезпечення населення районну сільськогосподарською та плодоовочевою продукцією від виробника, у Печерському районі протягом 2017 року було проведено 84 сільськогосподарських та 136 сезонних ярмарок.

Зазначимо, що реалізація сільськогосподарської продукції здійснюється з дотриманням усіх норм та стандартів торгівлі виробниками Київської області та представниками інших регіонів України, які повністю задовольняють потребу населення у придбанні плодоовочевої продукції, м'яса, риби, молочних товарів та інших продуктів харчування за конкурентними цінами.

13. На території Печерського району розташовано близько 766 пам’яток історії, архітектури, культури і мистецтва, археології, садово-паркового та монументального мистецтва.

Крім того, працює 64 колективи різновідомчих закладів культури і мистецтв, в тому числі: 17 бібліотек, 15 музеїв, 3 художні галереї, 6 театрів, 4 кінотеатри, 4 концертно-мистецьких установ та 10 закладів культури (палаци, центри тощо).

Загалом, у 2017 році Печерською райдержадміністрацією було організовано та проведено 790 культурно-мистецьких заходів.

Це і закриття двох новорічних резиденцій Санта Клауса у Маріїнському парку та Святого Миколая у Великій лаврській дзвіниці. Де, за підсумками їх роботи отримано Дипломи книги рекордів України за найдовший лист Святому Миколаю та найбільшу кількость дерев’яних ялинок з прикрасами хенд-мейд на одній локації у Маріїнському парку.

Також, проведено масштабні культурно-мистецькі заходи, такі як: Масляна на Співочому полі за участю відомих медійних осіб та учасників відомих кулінарних шоу, до дня Києва фестиваль «KyivWeekendFest» на території історико-архітектурного музею «Київська Фортеця» з шоу-програмою та цікавими майстер-класами. До 26-ї річниці Незалежності України фестиваль «Незалежна і єдина наша рідна Україна» з ярмаркою майстрів прикладного мистецтва, виставкою автомобілів та ще багато чого іншого.

За підтримки Печерської райдержадміністрації спільно з Музеєм революції гідності з нагоди відзначення Дня українського добровольця та в рамках проекту «СТОІКОН» Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет урочисто освятив 100 іконописних робіт українського художника, після чого, ікони були передано командирам на передову як оберіг. Окрім цього, під час заходу воїнам-добровольцям Печерського району було урочисто вручено пам’ятні годинники та подяки за мужність, героїзм та високий прояв патріотизму.

 

Разом з дружиною Президента України Мариною Порошенко Печерська районна в місті Києві державна адміністрація мала змогу долучитися до благодійного VII Всеукраїнського фотоконкурсу «Благодійність в об’єктив». У проекті були представлені роботи фотохудожників з різних країн світу.

Печерська районна у місті Києві державна адміністрація приділяє особливу увагу благодійності та гуманітарній допомозі нашим побратимам на сході України.

Загалом за 2017 рік було зібрано та передано близько 80 тонн гуманітарного вантажу для військових частин Збройних сил України, Національної гвардії, мешканцям міст Авдіївки, Красногорівки, Маріїнки Донецької області, а також передано понад 20 тонн будівельних матеріалів мешканцям Балаклійського району Харківської області та 30 тонн жителям міста Калинівки Вінницької області, які постраждали внаслідок вибухів на складах артилерійського озброєння. До дня святого Миколая в рамках доброчинної акції «Святий Миколай єднає» відбулась передача подарунків дітям міста Красногорівки Донецької області.

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України та 26-ї річниці незалежності України відбулась службова поїздка в зону АТО до міста Попасна Луганської області. Під час візиту, військовослужбовців нагородили відзнаками Президента України за сумлінне виконання військових обов’язків. Крім того, було передано шефську допомогу у вигляді засобів освітлення для блок-постів, дорожніх знаків, комп’ютерної техніки та медичних засобів.

До Дня Гідності та Свободи у Міжнародному центрі культури і мистецтв за участі Міністра культури України відбувся урочистий загальнодержавний захід під назвою - Урочиста академія «День Гідності та Свободи». Загалом дійства, які відбувались на сцені повернули всіх присутніх у спогади про події чотирьохрічної давності з яких розпочалась Революція Гідності.

Напередодні новорічних свят у Печерському районі в день святого Миколая урочисто відкрили Святкове Містечко Печерська. Де протягом усіх свят гості Містечка мали змогу відвідати атракціони, виставки, ярмарки з сувенірами й фестиваль вуличної їжі. Під час відкриття, кияни та гості міста влаштували яскравий флешмоб, близько 500 учасників запалили бенгальські вогні, а потім одночасно запустили хлопавки. Тим самим, встановили два чергових рекорди України. Загалом у 2017 році в Печерському районі встановлено 7 рекордів України.

За сприяння Печерської районної в місті Києві державної адміністрації стартував меценатський проект з реставрації пам’ятки архітектури – церкви ХІІ століття Спаса на Берестові та благоустрою прилеглої території. Влітку, під час з презентації проекту було урочисто підписано Меморандум про співпрацю між меценатом В’ячеславом Москалевським, Печерською райдержадміністрацією та громадським діячем Мариною Соловйовою. Бюджет проекту становить 50 млн. грн. Всі роботи розраховано реалізувати протягом двох років.

Ще однією, не менш важливою подією для Печерського району стане реалізація проекту з облаштування бульвару Марії Приймаченко. Проект «Prima Maria Art Boulevard» – це перший культурний проект подібного масштабу, аналогів якому дотепер не було ще в Україні. Бульвар перетвориться на музей під відкритим небом, де будуть розміщені унікальні арт-об’єкти за мотивами картин відомої української художниці Марії Приймаченко. Для реалізації цього проекту влітку було підписано Меморандум.

Підсумовуючи звіт, хочу наголосити на тому, що Печерська райдержадміністрація завжди відкрита для діалогу в реалізації будь-яких соціально значимих проектів.

Дякую за увагу! Готовий відповісти на ваші запитання!

Перейти до спискуВерсiя для друку