Головна  →  Новини  →  29 вересня 2016

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука у зв’язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука у зв’язку з 75-ми роковинами трагедії Бабиного Яру

Шановні печеряни! 

29 вересня 2016 року, країна вшановує пам’ять жертв масових страт у Бабиному Яру. Цього року виповнюються 75-ті роковини від початку трагедії всього людства, що відбувалася протягом 1941-1943 років в окупованому нацистами Києві.

Бабин Яр став місцем масових розстрілів нацистами євреїв та ромів, в’язнів концтаборів, підпільників, членів Організації українських націоналістів, заручників та інших. Лише за два дні німецька поліція розстріляла там майже 34 тисячі євреїв. Масові розстріли проводилися аж до звільнення Києва від окупації. Усього протягом двох років у Бабиному Яру було розстріляно від 100 до 150 тисяч осіб, дві третини з яких склали євреї.

Трагедія Бабиного Яру є спільною для всіх. Вона немає національних ознак чи терміну давності, і наш обов’язок - не лише з гідністю вшанувати пам’ять загиблих, але й не дати забути молодому поколінню, яка трагедія сталася на цій землі. Адже, лише пам’ятаючи історію, можна зрозуміти ціну справжнім цінностям - життю і свободі людини.

Висловлюю свої співчуття всім, хто постраждав від необґрунтованих репресій та їх родинам. Ми повитті докласти всіх зусиль щоб не допустити повторення злочинів тоталітаризму у майбутньому.

Вічна пам'ять безвинно загиблим!

Перейти до спискуВерсiя для друку