Головна  →  Новини  →  15 червня 2021

Дозвілля для учасників АТО/ООС та членів їх сімей у етнографічному комплексі «Українське село»

Цими вихідними Печерський районний у місті Києві центр соціальних служб організував соціокультурний захід для сімей учасників АТО/ООС – день відпочинку у етнографічному комплексі «Українське село».

Учасники заходу відвідали екскурсію, на якій ознайомились з автентичними хатами, бережно перевезеними з різних регіонів України: Гуцульщини, Півдня, Поділля, Полісся, Середньої Наддніпрянщини та Слобожанщини. Дізнались про димар, який не виходить надвір, піч з величезних каменів, яку можна розібрати та перевезти, як розпізнати за орнаментом на стінах хати чи є дівчина на виданні та наскільки працьовита господиня, звідки походить приказка «без клепки у голові» та багато іншого.

Після екскурсії кожен з учасників зміг спробувати себе в одному з народних ремесел на майстер-класах з гончарства, ковальства або виготовлення домашнього оберегу – підкови.

Далі – смачний обід та вільний час з можливістю насолодитися мальовничою природою та доглянутою територією етнокомплексу та відвідати мінізоопарк. 

Захід відбувся у рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам», метою якої є забезпечення доступу та сприяння одержання комплексу соціально-психологічних послуг учасниками антитерористичної операції та операції об’єднаних сил членами їх сімей та членами сімей загиблих (померлих) киян, які брали участь в АТО/ООС.

Перейти до спискуВерсiя для друку