Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Нехай земля квітує всюди – природу збережемо, люди»

Опубліковано 03 червня 2020 року о 14:48

Охорона навколишнього середовища – важлива тема для кожної країни. Брудні виробництва, викиди в атмосферу від життєдіяльності людства, відходи, що розкладаються роками і навіть століттями – все це руйнує екологію Землі.

Найбільше це важливо для молоді, адже саме їй мати справу з наслідками. Турбує це і юних українців. Пропонуємо вам віртуальну виставку «Нехай земля квітує всюди – природу збережемо, люди», де розповімо про винаходи молодих українських  винахідників-школярів, що мають в майбутньому вирішувати ці проблеми.

Очищення води від нафти

Микола Іванченко отримав перше місце на відомій міжнародній олімпіаді GENIUS (США) за винахід, що ефективно розділяє воду і нафту. Це дозволяє і зберегти природу, повернувши чисту воду в водойму, і використати в подальшому зібрану нафту.

 

 
Еко-папір з опалого листя

Валентин Фречка отримав нагороди на олімпіаді в Тунісі та на Міжнародній олімпіаді з екології в Кенії за папір, що виробляється з опалого листя. За характеристиками він майже відповідає звичайному, лише трохи тонший.

 

 
Перетворення хвиль на енергію

Валерія Тищенко на міжнародному конкурсі Intel ISEF стала відомою завдяки пристрою, який може перетворювати хвилі на поверхні води на електроенергію. Він не потребує турбіни і дуже надійний у використанні. До речі використовувати можна не лише коливання води, але ї механічні коливання інших споруд – інженерних конструкцій, транспорту, тощо.

 

 
Біогенна утилізація поліетилену

Катерина Малкіна стала переможницею на Міжнародній учнівській олімпіаді з екології в Бразилії завдяки новій методі утилізації поліетилену. Вона пропонує згодовувати його личинкам. Лише 20 личинок здатні з’їсти один паркет за 9 місяців. Якщо ж їх будуть тисячі, то світ стане набагато чистішим.

 

 
Моніторинг якості повітря

Артем Агванян голосно заявив про себе на міжнародному конкурсі наукових проектів INSPO (Польща) та на Міжнародний конкурс INSPO (Стамбул), представивши пристрій, що проводить точковий аналіз стану повітря. Завдяки ньому кожен зможе перевірити якість повітря де завгодно і, якщо що, забити на сполох.

 

 
Відстеження здоров’я рослин з орбіти

Артем Шелестов вдосконалив скрип, яким користується Європейське космічне агентство, за що отримав перше місце на Всеукраїнському конкурсі «Еко-погляд». Модифікація полегшує розрізняння здорових і хворих рослин.

 

 
Зменшення використання хімікатів

Роман Кучерявий запропонував фермерам новий метод обробки рослин необхідними хімікатами, який дозволяю суттєво зменшити їх кількість – з 300 літрів на гектар до 5. Він представив його на Всеукраїнській виставці-конкурсі молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України».

Безпечна переробка шин

Данило Коваленко винайшов як безпечно, швидко і дешево утилізувати шини за допомогою азоту і ультразвуку. В нього вже є пропозицій співпраці, так що можливо, скоро його розробку почнуть використовувати компанії-переробники сміття.

 

 
Джерело: ЦБС Печерського району м. Києва

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux